Więc tak...mam monitor AccuSync LCD 72vm A problem się tyczy tego, że nie wiem jaka powinna być wartość odświeżania. Optymalna rozdzielczość wynosi 1280x1024. W instrukcji pisze, że przy tej rozdzielczości zalecana wartość odświeżania wynosi 60 Hz Jednak gdy przeglądam sklepy internetowe to są tam różne wartości podane. Raz pisze, że powinno być ustawione na 60, na innej stronie, że 75, na innej 65...i tak w kółko. Gdzie nie sprawdzę tam wszędzie inne wartości podane (zawsze między 60Hz a 75 Hz - więcej nie przekracza).
Gdy nie miałem sterowników zainstalowane to karty graficznej to mogłem tylko wybrać 60Hz. Po instalacji sterów mam do wyboru 3 możliwości: 60, 70 i 75. Na windowsie dla odmiany miałem nawet do wyboru 80 czy jakoś tak...dokładnie już nie pamiętam.
Teraz nie wiem jaką wartość odświeżania wybrać. Monitor jest nowy więc nie chciałbym go zepsuć itp. I dlaczego różne strony podają inne informacje? Przecież jak jest ten sam model monitora to powinny być te same opcje. Już sam nie wiem...
Czytałem trochę na temat odświeżania i podobno gdy jest za małe to szkodzi to na oczy. Ale czy szkodzi to, że tak powiem, mocna czy po prostu nie ma się czym przejmować?
Z góry dzięki za odpowiedź!
Pozdrawiam!
Monitor AccuSync LCD 72vm - od
najlepiej poszukaj wartości odświeżania na oficjalnej stronie producenta, jeśli nie znajdziesz to ja bym sie zastosował do instrukcji, chociaż możesz spróbować jak chodzi na innym odświeżaniu, bo raczej wątpię żeby coś się stało monitorowi przez to.
w necie jest chyba dla tego taka rozbieżność z parametrem odświeżania, bo monitor ten może mieć zalecane różne częstotliwości w zależności od rozdzielczości
ale najlepiej będzie jak zastosujesz się do instrukcji, lub strony producenta.
aloha
w necie jest chyba dla tego taka rozbieżność z parametrem odświeżania, bo monitor ten może mieć zalecane różne częstotliwości w zależności od rozdzielczości
ale najlepiej będzie jak zastosujesz się do instrukcji, lub strony producenta.
aloha