Witam.
W przeglądarce Iceweasel wszystko działa poprawnie, w chorme natomiast pojawiają się trzaski, echo itp. Z uwagi na flash (podejrzewam, że to on jest winowajcą) musiałem zainstalować przeglądarkę chrome bo FF/IW nie obsługują najnowszych wersji flash. Może ktoś miał już z tym do czynienia?
Debian, wersja stabilna.
[+] Trzaski i pog
Tak to flash. Można to poprawić wyłączając najnowsza wersje, a zostawiając wcześniejszą.
Opisze jak to zrobić.
W pasku adresu wpisujesz
W prawym rogu jest link szczegóły. Klikając w niego rozwiniesz poszczególne pluginy. Odszukaj flasha. U mnie jest to wersja
Po tej operacji należy ponownie uruchomić przeglądarkę.
Należy również nadmienić, że używając starego pluginu narażasz się na błędy w nim istniejące. Obniżasz bezpieczeństwo itd.
Opisze jak to zrobić.
W pasku adresu wpisujesz
.about:plugins
W prawym rogu jest link szczegóły. Klikając w niego rozwiniesz poszczególne pluginy. Odszukaj flasha. U mnie jest to wersja
Nieopodal jest link "wyłącz", aby wyłączyć ta wersje flasha. Ważne, aby wyłączyć odpowiednia wersje bo tych przycisków "wyłącz" u mnie są 3. Po jednym dla każdej wersji flasha i jeden główny wyłączający cały plugin.[TABLE]
[TR]
[TD="class: plugin-details-label"]Nazwa:[/TD]
[TD]Shockwave Flash[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE]
[TR]
[TD="class: plugin-details-label"]Opis:[/TD]
[TD]Shockwave Flash 11.6 r602[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE]
[TR]
[TD="class: plugin-details-label"]Wersja:[/TD]
[TD]11.6.602.180[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Po tej operacji należy ponownie uruchomić przeglądarkę.
Należy również nadmienić, że używając starego pluginu narażasz się na błędy w nim istniejące. Obniżasz bezpieczeństwo itd.
Dzięki jednak jako,że mam świeżutkie chrome to mam tylko jednego flasha, jednak i tak się cieszę, że tak jak podejrzewałem uważacie , że to flash.
Instalacja chrome wynikała z uwagi na wymaganie przez niektóre strony najnowszej wersji flash co już w Iw/FF nie jest wykonalne.
Podsumowując zostało czekać na nowego flasha.
Instalacja chrome wynikała z uwagi na wymaganie przez niektóre strony najnowszej wersji flash co już w Iw/FF nie jest wykonalne.
Podsumowując zostało czekać na nowego flasha.
Z tego co napisali na stronie Adobe http://get.adobe.com/pl/flashplayer/
Dopóki nie wyjdzie jakaś poprawka zgodna z moim sprzętem (a zapewne nie wyjdzie) to będę zmuszony korzystać z tej wersji.
Jedyne co mogę zaproponować to zainstalowanie (jeśli jeszcze nie masz) flashplugin-nonfree. Na ten czas, według tego co ja mam i używam, to jego wersja ma numerek 11.2 r202. Nie będzie ta wtyczka zapewne działa z Iceweasel, bo ta przeglądarka jest dość stara - jakieś 3.5 w wersji FF, ale z "google-chrome" i starszym jego odpowiednikiem dla Debiana "chromium-browser" sobie poradzi.UWAGA: Program Adobe Flash Player 11.2 będzie ostatnią nową wersją obsługującą platformę Linux. Firma Adobe będzie nadal wprowadzać poprawki dotyczące zabezpieczeń do programu Flash Player 11.2 dla systemu Linux.
Dopóki nie wyjdzie jakaś poprawka zgodna z moim sprzętem (a zapewne nie wyjdzie) to będę zmuszony korzystać z tej wersji.
Może spróbuj tego http://martinralbrecht.wordpress.com/20 ... bit-linux/ Trochę stary temat, ale adobe zawsze miało linuksa w "głębokim poważaniu".