Witam,
Mam nastepujacy problem: Musze zainstalowac debiana etch ze wzgledu na mysql 4 na serwerze IBM x3550 M3.
Instalacja przebiego do momentu wykrywania dysku.
Kontroler to: ServerRaid M5014.
Na debianie 6 instalacja przechodzi dalej. Jest jakis sposob na obejscie/rozwiazanie tego problemu, np skopiowanie sterownikow z Debiana 6 do 4? Czy istnieje mozliwosc zaisntalowania debiana 6 i downgradu mysql do wersji 4.0?
Pozdrawiam,
phi
`
Instalacja debian 4.0 na serwerze IBM x3550 z RAID M5014
Napisalem ze 6 wykrywa kontroler. Ale docelowo mial byc zainstalowana 4.
Poza tym wydawalo mi sie ze backporty dzialaja w ten sposob ze na wersji Debiana 4 mozna wlaczyc backporty i instalowac versje programow ktore sa nowsze np dla wersji Debiana 5 a nie na odwrot.
Jesli chodzi o kompilacje. To zabieram sie za to.
Pozdrawiam,
phi
Poza tym wydawalo mi sie ze backporty dzialaja w ten sposob ze na wersji Debiana 4 mozna wlaczyc backporty i instalowac versje programow ktore sa nowsze np dla wersji Debiana 5 a nie na odwrot.
Jesli chodzi o kompilacje. To zabieram sie za to.
Pozdrawiam,
phi
Toż przecie ona zgodna w dół jest, tryb zgodności (że zerżnę ctrl+c crtl+v z innego forum to wybaczcie):
1. W pliku konfiguracyjnym ustawić sql-mode="MYSQL40".
2. Odpalić MySQL z opcją --sql-mode="MYSQL40".
3. Odpalić zapytanie: SET GLOBAL sql_mode='MYSQL40'.
Instalujesz, odpalasz, nie męczysz się, aktualizacje cię nie wykańczają, dziury pozatykane.
1. W pliku konfiguracyjnym ustawić sql-mode="MYSQL40".
2. Odpalić MySQL z opcją --sql-mode="MYSQL40".
3. Odpalić zapytanie: SET GLOBAL sql_mode='MYSQL40'.
Instalujesz, odpalasz, nie męczysz się, aktualizacje cię nie wykańczają, dziury pozatykane.