Audacious i pluginy

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
daris
Beginner

Audacious i pluginy

Post autor: daris »

Takim czymś mnie wita gdy próbuje zainstalować audacious-plugins-extra:

Kod: Zaznacz cały

Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
  audacious-plugins-extra: Wymaga: libjack0 (>= 0.103.0) który jest pakietem wirtualnym.
Szukałem po googlach tego pakietu nie zlalazłem. Jak sobie teraz poradzić? (nie pisałem we wczesniejszym moim temacie bo tam to i tak już nikt by nie zajrazł jak już jest solved)

[ Dodano: 2007-06-27, 10:56 ]
Z tym sobie poradziłem ale teraz nawet playlist nie rusza (nie mówiąc już o aac). Nie ma co - instaluje amaroka. Ten audacious zaczyna mnie denerwować
el_carles
Junior Member

Post autor: el_carles »

Ten pakiet w wersji >= 0.103.0 znajdziesz w repo sida:

---> klik! <---

Na przyszłość ^^, pakietów zaczynaj szukać tutaj:

---> packages.debian.org <---
daris pisze:nie pisałem we wczesniejszym moim temacie bo tam to i tak już nikt by nie zajrazł jak już jest solved
Zajrzałby zajrzał :P Co najwyżej ktoś z Modów połączy tematy ^^,

Pozdrawiam
daris
Beginner

Post autor: daris »

[ Dodano: 2007-06-27, 10:56 ]
Wysłany: Dzisiaj 10:56

W tym samym czasie pisaliśmy więc pewnie nie zauważyłeś mojego dodatku do pierwszego postu.

Oczywiście paczki dla ubuntu już wywaliłem i instalowałem z repo

EDIT: Pamiętam że na ubuntu też nieźle musiałem się nabawić żeby audacious działał w pełni

EDIT 2: Amarok z repo i zero problemów nawet z aac ;-)

EDIT 3: Lepszego odtwarzacza od audaciousa to jeszcze nigdy nie widziałem - odtwarzam pierwszy lepszy plik (czy playlistę lub radio) a ten się zamyka (tak jak ktoś by mu proces raprownie przymknął) ;)

[ Dodano: 2007-06-27, 14:32 ]
Audacious ruszył aac - tylko z paczek ubuntu :D (a to dobre - na debianowskich nie chciał działać a na ubuntowskich śmiga). Dokładniej to chyba tylko pakiet audacious z repo debiana a pluginy z paczek ubuntu (nie wiem jak to możliwe :D )
ODPOWIEDZ