nie moge sie logowa
nie moge sie logować!
za każdym razem jak mi sie właczy wygaszacz ekranu, i zablokuje mi sie ekran to musze restartowac srodowiski graficzne bo po zablokowaniu ekranu nie moge sie zalogować gdyz nie pojawia się kursor, jak juz po zrestartowaniu widze pulpit to nie moge sie zalogować ani do terminalu roota ani do menadrzera pakietów kompletnie nigdzie gdzie podaje sie hasło roota, ale jak już mam pulpit to moge wpisać hasło ale nic sie nie dzieje naciskam enter i znika okno logowania i zostaje przciemniony pulpit inaczej mówiąc wszystko sie zawiesza i musze wejśc do konsoli ctrl alt f1 i tam jako root sie zalogować i zrestartowac środowisko graficzne ;/ paranoja co moge z tym zrobić?
a jak miałem zainstalować debiana bez płyty w cdromie;] net inst płyta była cdek działał ale przestał;] nie mam pojęcia dlaczego coś ten debian sie sypie;] chyba kolejny format poleci;] to najszybciej i najprościej rozwiązuje takie problemy;] no chyba ze jakies jeszcze porpozycje
a to żeby wyłaczyć wygaszacz to chyba oczywiste;]wiec nie żartujcie sobie;]
a to żeby wyłaczyć wygaszacz to chyba oczywiste;]wiec nie żartujcie sobie;]
wszystko zaczeło się sypać odkąd zainstalowałem beryla.
-wcieło polskie znaki za każdym razem musze wpisywać polecenie na zmiane układu klawiatury(dpkg reconfigure configure fonty locales nic nie daje
-nie działa cd-rom
-w środowisku graficznym nie moge wejść w żadną aplikacje gdzie rtrzeba sie logować
-wcieło polskie znaki za każdym razem musze wpisywać polecenie na zmiane układu klawiatury(dpkg reconfigure configure fonty locales nic nie daje
-nie działa cd-rom
-w środowisku graficznym nie moge wejść w żadną aplikacje gdzie rtrzeba sie logować
hmm beckupy;>nie nie robiem a można wiedzieć jak to sie robi? powiem ze nie pamietam;] bo z instalacja beryla były poważne problemy i próbowałem na wszelkie sposoby apt i to drugie którego nie moge apamietać;] to napiszcie jak sie robi beckupy i czy jest opcja zeby sobie na płyte dvd 9gb np rzucić cały dysk i potem tylko to jakoś magiznie przekopiować? tak zeby nie było trzeba instalować wszystkiego od poczatku...
widocznie podczas tego coś namieszałeśmikmik pisze:hmm beckupy]
np. tak:
http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=439
na płytkę też można to zgrywać, nie widzę żadnego problemu
----
edit
----
mikmik pisze:bo z instalacja beryla były poważne problemy i próbowałem na wszelkie sposoby apt i to drugie którego nie moge apamietać]