Apache2 - przy od
Apache2 - przy odświeżaniu strony następuje ściaganie pliku
Witam.
Posiadam serwer apache2, na którym działa sobie skrypt forum phpbb Przema. Czasami gdy odświeżam stronę, serwer zamiast wyświetlić np. index.php to wyświetla mi ściąganie tego pliku. Nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć, mam nadzieję, że zrozumiecie.
Pozdrawiam.
Posiadam serwer apache2, na którym działa sobie skrypt forum phpbb Przema. Czasami gdy odświeżam stronę, serwer zamiast wyświetlić np. index.php to wyświetla mi ściąganie tego pliku. Nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć, mam nadzieję, że zrozumiecie.
Pozdrawiam.
Jedyne co niepokojące to apache krzyczy o
Ale to już muszę załatwić z hostingiem.
Kod: Zaznacz cały
Cannot allocate memory: fork: Unable to fork new process
A pokaż wynik polecenia
Serwer stoi na VPS, fakt faktem gwarantowany ram jest wyssany do zera
Ma jeszcze trochę partycji wymiany.
Czy to może być przyczyną?
Pozdrawiam.
top - 16:40:00 up 17:26, 1 user, load average: 0.00, 0.00, 0.00
Tasks: 34 total, 1 running, 33 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
Cpu(s): 22.8%us, 4.4%sy, 0.0%ni, 69.4%id, 0.9%wa, 1.4%hi, 1.1%si, 0.0%st
Mem: 393216k total, 393216k used, 0k free, 0k buffers
Swap: 393216k total, 377760k used, 15456k free, 0k cached
free
total used free shared buffers cached
Mem: 393216 393216 0 0 0 0
-/+ buffers/cache: 393216 0
Swap: 393216 295540 97676
Czy to może być przyczyną?
Pozdrawiam.
Witam.
Nad nginx się zastanawiałem, ale nie wiem czy poradzę sobie z przesiadką. Jak to wygląda od strony technicznej, dużo zabawy?
Dodano:
Jestem właśnie po instalacji ilghttpd. Pierwsze wrażenie, dużo szybciej zysk prawie 20 zapytań na sekundę.
Maszyna, oczywiście też poprawa, teraz serwer www się nie tyka nawet partycji wymiany.
Myślicie ze nginx/cherokee byłby jeszcze szybszy? Maszyna ma 384 gwarantowanego ramu tylko, maksymalnie 768.
Nad nginx się zastanawiałem, ale nie wiem czy poradzę sobie z przesiadką. Jak to wygląda od strony technicznej, dużo zabawy?
Dodano:
Jestem właśnie po instalacji ilghttpd. Pierwsze wrażenie, dużo szybciej zysk prawie 20 zapytań na sekundę.
Maszyna, oczywiście też poprawa, teraz serwer www się nie tyka nawet partycji wymiany.
Myślicie ze nginx/cherokee byłby jeszcze szybszy? Maszyna ma 384 gwarantowanego ramu tylko, maksymalnie 768.
Z tego co pamiętam, już między nimi nie ma takich ogromnych różnic na poziomie ogólnym, jak wchodzisz w szczegóły to już tak. Przy nginxe lubię ilość różnych dodatkowych modów - przeważnie jak ci coś potrzeba, to i jest. Ale jak nie wchodzisz głęboką w konfigurację, to to nie ma znaczenia. Według mnie wystarczy, że dałeś sobie spokój z apache.