Witam
mam problem z Debianem ... mianowicie podczas instalacji wszystko przebiega w jak nalepszym porządku ... ale po instalacji środowiska graficznego i ponownym uruchomieniu komputera wyskakują mi paski na ekranie ... nie wiem czym to jest spowodowane ... proszę o pomoc
Debian - 4
Hdd - 40 WD
RAM - 384
karta graficzna - GeForce 6600
płyta główna - VIA
problem Debian pocz
paski pionowe w 3 a czasami w 4 kolorach /zielony niebieski biały czerwony/ nie wiem czym to jest spowodowanie...
[ Dodano: 2007-05-28, 11:38 ]
w trybie tekstowym jak najlepiej wszystko działa ... ale tryb graficzny nie ... ;/ o co chodzi ... instalowałem już Debiana kilka razy z różnymy kombinacjami .... i nic ... help ME !!
[ Dodano: 2007-05-28, 11:38 ]
w trybie tekstowym jak najlepiej wszystko działa ... ale tryb graficzny nie ... ;/ o co chodzi ... instalowałem już Debiana kilka razy z różnymy kombinacjami .... i nic ... help ME !!
Prawdopodobnie zle skonfigurowales
Pokaz co tam sie dzieje i pokaz tez plik
Kod: Zaznacz cały
xorg.conf
Kod: Zaznacz cały
/var/log/Xorg.0.log
dobra jak wrócę do domu to postaram się przesłać tego loga ... narazie jestem w pracy ...
[ Dodano: 2007-05-28, 20:05 ]
Witam
włąsnie zadziałał mi tryb graficzny ... problemem okazała się karta graficzna wymiana i ponowne skonfigurowanie sterowników jednak pomogło
pozdrawiam i dziękuję za pomoc ... zaczynam nowe życie na Debianie
[ Dodano: 2007-05-28, 20:05 ]
Witam
włąsnie zadziałał mi tryb graficzny ... problemem okazała się karta graficzna wymiana i ponowne skonfigurowanie sterowników jednak pomogło
pozdrawiam i dziękuję za pomoc ... zaczynam nowe życie na Debianie