ERROR: The Nouveau driver is currently in use by your system.
This driver is incompatible with the NVIDIA driver, and must be disabled before proceeding.
Please consult the NVIDIA driver README and your Linux distribution´s documentation
for details on how to correctly disable the Nouveau kernel driver.
I co z tego wynika, że otrzymujesz taką informację? Przeczytałeś i zrozumiałeś komunikat? Spróbowałeś się do niego zastosować aby sprawdzić przynajmniej, co to za dziwoląg ten sterownik ,,nouveau''?
Niewiele jest informacji na temat pozbycia się tego problemu. Spróbowałem kilku sposób, które znalazłem na forum Fedory, m. in. dodanie tego sterownika do czarnej listy, ale i to nie pomogło. Desperacko spróbowałem usunąć ten sterownik, ale po tym zabiegu, nie wczytywała się konsola Ctrl+Alt+F1.
W jakim celu dodajesz ten wpis do pliku konfiguracyjnego gruba skoro miałeś problem tylko ze środowiskiem graficznym. W sumie to zamiast bawić się w takie dziwne kombinacje to wystarczy:
U mnie, jak kiedyś instalowałam sterownik nVidii, nie wystarczyło dodanie go na czarną listę, dopiero jak odinstalowałam całkowicie sterownik nouveau, tak jak fnmirk napisał, to pomogło.