Witam.
Przejrzałem już cały internet i dalej nie wiem jak zainstalować najnowsze KDE?
Radzili zainstalować ,,kde-i18n-PL'' ale zainstalowało się KDE 3.5.
Troszkę już namieszałem w systemie i przeinstalowałem, ale tym razem bez środowiska graficznego. I tu moje pytanie: co wpisać, żeby ściągnąć i zainstalować najnowsze KDE?
Wiem, że temat wałkowany 100000razy, ale prosiłbym o drogowskaz.
instalacja najnowszego KDE
To ja odpowiem po swojemu. Jeśli to ma być system do codziennego użytku a nie na serwer to najlepszym wyjściem będzie zainstalowanie wersji testowej Debiana czyli Squeeze. Tam masz od razu "najnowsze" KDE.
Najlepiej ściągnąć CD z KDE dla właściwej architektury stąd:
http://debian.linux.pl/showthread.php?t=480
Najlepiej ściągnąć CD z KDE dla właściwej architektury stąd:
http://debian.linux.pl/showthread.php?t=480
- xmaster
- Junior Member
1. Używaj wbudowanego w przeglądarkę słownika ortograficznego jeśli nie nauczyłeś się pisać poprawną polszczyzną.zie1ony pisze:witam
Przeglądnęłem już cały internet i dalej nie wiem jak zainstalować najnowsze KDE?
Radzili zainstalować 'kde-i18n-PL' ale zainstalowalo sie KDE 3.5.
Troszke już namieszałem w systemie i przeinstalowałem, ale tym razem bez środowiska graficznego. I tu moje pytanie: co wpisać, żeby ściągnąć i zainstalować najnowsze KDE?
Wiem, że temat wałkowany 100000razy, ale porosiłbym o drogowzskaz.
2. to "przeględnij" sobie jescze dział dla początkujących z tego forum i ......... użyj opcji szukaj.
3. Tak temat był wałkowany wielokrotnie więc dalsze rozwijanie go nie ma najmniejszego sensu.
-
- Senior Member
Pomijając już, że najpierw należałoby skorzystać z "Szukam" na forum, to:zie1ony pisze:nie wiem jak zainstalować najnowsze KDE?
- "najnowsze KDE" (czyli 4.4.2) jest jedynie w repozytorium experimental,
- w gałęziach testowej i niestabilnej jest 4.3.4, zatem nie jest "najnowsze".
Biorąc pod uwagę, że nie potrafisz sobie poradzić ze znalezieniem prostej informacji na forum, to na pewno nie poradzisz sobie z gałęzią mieszaną z repozytorium eksperymentalnym. Szczególnie jeśli Twoją dystrybucją jest Debian Lenny (czyli stabilny) /przypuszczam, bo nie raczyłeś tego napisać/.
Jeśli zatem chcesz mieć najnowsze KDE - zmień dystrybucję na taką, która ją zawsze oferuje, a Debiana - przynajmniej na razie - pozostaw w spokoju.