Telewizja przez internet

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Awatar użytkownika
jacbob77
Beginner

Telewizja przez internet

Post autor: jacbob77 »

Witam.
Czy ktoś zna jakiś program do oglądania TV przez internet, podkreślam, że nie chodzi mi o program typu Spocast czy coś podobnego ale głównie mam na myśli kanały informacyjne gospodarcze, np. tvn24, tvn cnbc, itp.
Jeżeli ktoś się orientuje jak oglądać Polsat, cyfre +, tvp1, tvp2 tvn itp ogólne kanały to również proszę o informacje.

Najlepiej jakby to nie było na zasadzie krótkich wiadomości, które można obejrzeć na stronach www stacji telewizyjnych lecz live tv.

Pozdrawiam
i szukam dalej ;-)
winnetou

Post autor: winnetou »

Dziękuje...
giaur
Member

Post autor: giaur »

Ale kto ci da tvn4 czy tvn za darmo w internecie? Zapomnij, nie ma czegoś takiego i nie będzie i żaden program ci tego nie wyczaruje.
Do oglądania tych co są wystarczy vlc albo mplayer
sigo
Junior Member

Post autor: sigo »

Tvn24 i pochodne.
O ile mi wiadomo, oglądanie zwykłego tvnu nie jest możliwe nawet po jakichkolwiek opłatach.

Jeżeli posiadasz wejście tv w karcie graficznej, zastanów się, czy go nie wykorzystać.
Awatar użytkownika
xmaster
Junior Member

Post autor: xmaster »

Awatar użytkownika
KeFaS
Beginner

Post autor: KeFaS »

UPC oferuje kilka programów przez Internet (m.in. TVN24) dla abonentów Internetu (chociaż ostatnio chyba odblokowali dla wszystkich i nie trzeba się logować kontem w UPC):
http://www.upclive.pl/UPC_Live_TV/
Ale jakość jest średnia (stały bitrate 1Mbps) no i pod Linuksem to nie wiem jak to odpalić bez Windows Media Playera przez Wine (mplayer nie uruchamia tego, nawet przez rtsp). Podobno przez VLC działa "jakoś". Na nieoficjalnym forum o UPC jest o tym długi wątek:
http://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?t=3083
Awatar użytkownika
jacbob77
Beginner

Post autor: jacbob77 »

W UPC, aby oglądać trzeba zamówić internet, podobnie w Neostradzie.
Co do linków to bywa różnie, jedne chodzą drugie nie. Generalnie chodzi mi o tvn24 i tvn cnbc albo inne programy informacyjne gdzie można mieć dostęp do informacji ekonomicznych, giełdowych itp.

Sam generalnie dowiedziałem się o projekcie: FreeMe2 klik 2

Nie wiem na ile jest w tym prawdy.

Miał ktoś z was z tym do czynienia?
ODPOWIEDZ