ustawienie obrazu, od

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
sindbad

ustawienie obrazu, odświerzania i ogólnie wszystkiego

Post autor: sindbad »

Witam!
Mam taki problem zainstalowałem Debiana według instrukcji z tego tematu: http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=819. Po uruchomieniu rozdzielczość jest bardzo mała i obraz strasznie skacze. Mogę dodać, że w czasie konfiguracji środowiska graficznego nie wykryto mojej grafiki itp. Nie mogłem nic ustawić! Proszę o radę pomoc. Dziękuję z góry! Aha dodatkowo instalowałem jeszcze to: ,,libgl1-mesa-dri'', ,,libgl1-mesa-glx'', ,,libglu1-mesa'', ,,mesa-common-dev'', ,,mesa-utils'', ,,xlibmesa-dri'', ,,xlibmesa-glu''. Ale też nic nie dało!
Awatar użytkownika
lis6502
Member

Post autor: lis6502 »

Uparty jesteś, to już czwarty post :-P. Jeśli nie chcesz żeby poleciał do kosza to sprecyzuj. Przejrzyj podobne posty na forum i uzupełnij ten temat.
sindbad

Co mogę jeszcze napisać np. mogę się zalogować do systemu ale jest częstotliwość tragiczna, nie można nic wybrać bo obraz tak migoce, rozdzielczość jest bardzo mała. Wspominałem już chyba, że w trakcie konfigurowania środowiska graficznego nie wykryto karty graficznej Radeon 9550 nie mogłem w tym aspekcie nic zrobić. Nie wiem jak sobie z tym poradzić, proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
SpeedVin
Beginner

Post autor: SpeedVin »

Wrzuć tutaj swojego X.org, i logi z uruchamiania ;-)
Sterowniki zainstalowane?
sindbad

Co instalowałem napisałem na początku, nic więcej nie instalowałem.
Awatar użytkownika
lis6502
Member

Post autor: lis6502 »

ODPOWIEDZ