chcę postawić sobie serwer ftp w miarę prosty w obsłudze. Kiedyś bawiłem się z proftpd ale nie do końca go rozumiałem, jaki byście polecili? Do tego chcę dołożyć serwer apache z php. Ponieważ chcę uzyskać dostęp do serwera przez tak zwanego web klienta. Tak jak oferuje nam bardzo dobry program jakim jest serv-u ale niestety dla Windows. Poniżej wysyłam link abyście mogli sobie zobaczyć jak to ma wyglądać.
Proszę wejść na stronkę i zobaczyć co chcę osiągnąć, a chcę to zrobić ponieważ mam do czynienia z dużą ilością osób, które nie słyszały o tym co to jest ftp. I nie chcę im tłumaczyć jakiego programu mają używać i jak go skonfigurować żeby mogli się bezpiecznie po nim przemieszczać. Więc chcę podać im tylko link, który wklepią w przeglądarkę i zalogują się na konto, które jest założone na ftp na moim serwerze i będą mogli przeglądać udostępnione pliki. Proszę mi powiedzieć czy dobrze myślę o tym co napisałem na temat serwera www i php żeby taki skrypt uruchomić. Jeśli możecie to polećcie jakiś program do tego ftpa do takich właśnie potrzeb. Z góry dziękuje jakby było coś nie jasne chętnie odpowiem pozdrawiam.Login and launch Basic Web Client:
* Username: demo-BWC
* Password: demo-BWC
* Auto Login Link: http://demo.Serv-U.com/?user=demo-BWC&password=demo-BWC
Ps. Chodziłoby mi o skrypt, o takim samym interfejsie graficznym jak serv-u i tam tylko bym swoje logo wstawił itp.