kadu i wtyczka forecast foxw iceweasel trac
kadu i wtyczka forecast foxw iceweasel tracą ustawienia
Witam.
Debiana mam od wczoraj. Wcześniej używałem Suse, Auroksa, przez około 1.5 roku Ubuntu i postanowiłem przejść na Debiana. Używam KDE. Mój problem polega na tym, że po restarcie systemu lista kontaktów w kadu jest pusta. Muszę ściągać ją na nowo. W iceweasel używam wtyczki od mozilli forecast fox, którą również po restarcie systemu muszę konfigurować od nowa. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Z góry dziękuję i Pozdrawiam.
Sheryph
PS:Bardzo fajne forum. Kopalnia wiedzy.
Respect
Debiana mam od wczoraj. Wcześniej używałem Suse, Auroksa, przez około 1.5 roku Ubuntu i postanowiłem przejść na Debiana. Używam KDE. Mój problem polega na tym, że po restarcie systemu lista kontaktów w kadu jest pusta. Muszę ściągać ją na nowo. W iceweasel używam wtyczki od mozilli forecast fox, którą również po restarcie systemu muszę konfigurować od nowa. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Z góry dziękuję i Pozdrawiam.
Sheryph
PS:Bardzo fajne forum. Kopalnia wiedzy.
Respect
Pokaż, po restarcie (kiedy nie ma listy kontaktów) wynik polecenia:
(zliczy kontakty obecne w pliku konfiguracyjnym, więc to powinno powiedzieć, czy jakieś tam mimo wszystko są, czy nie).
Jaka wersja kadu, instalowana z oficjalnego repozytorium, czy jakoś inaczej? Może byc i tak, że prędzej dadzą radę pomóc na forum kadu.
Na temat Forecast fox się nie wypowiem, gdyż nigdy nie używałem tej wtyczki, natomiast kadu mam na dwóch komputerach z Debianem (instalowane z oficjalnego repozytorium) i nie mam tego typu problemów.
Kod: Zaznacz cały
cat .kadu/kadu.conf.xml | grep '<Contact ' | wc -l
Jaka wersja kadu, instalowana z oficjalnego repozytorium, czy jakoś inaczej? Może byc i tak, że prędzej dadzą radę pomóc na forum kadu.
Na temat Forecast fox się nie wypowiem, gdyż nigdy nie używałem tej wtyczki, natomiast kadu mam na dwóch komputerach z Debianem (instalowane z oficjalnego repozytorium) i nie mam tego typu problemów.
Co do kadu to respozytorium było brane z tego forum.
Myśle, że to nie będzie to. Te programy uruchamiają się jakby na defaultowych ustawieniach a zmiany w postaci konfiguracji nie zostają zapisane lub są zapisywane i resetowane po restarcie. Myśle, że może mieć z tym coś wspólnego KDE.
Dziękuje za poświęcony czas
Pozdrawiam
Myśle, że to nie będzie to. Te programy uruchamiają się jakby na defaultowych ustawieniach a zmiany w postaci konfiguracji nie zostają zapisane lub są zapisywane i resetowane po restarcie. Myśle, że może mieć z tym coś wspólnego KDE.
Dziękuje za poświęcony czas

Pozdrawiam
Hmm, no właśnie dlatego pytałem, czy przepada tylko lista kontaktów, czy inne ustawienia też... tym niemniej próbuj, przyjrzyj się katalogom konfiguracyjnym, co się w nich dzieje i kiedy. Wyrzuć Kadu i Iceweasel z zachowywanej sesji i sprawdź jak wyglądają ich katalogi konfiguracyjne przed restartem systemu kiedy wszystko jest ustawione, jak wyglądają tuż po restarcie a przed startem KDE, jak wyglądają po starcie KDE a przed starciem aplikacji, wreszcie czy coś się zmienia po uruchomieniu programu... i może dojdziesz. Dobrze by było, gdybyś wówczas tu napisał, o co chodziło.Sheryph pisze:Te programy uruchamiają się jakby na defaultowych ustawieniach