Witam,
Jak w temacie. Nie mam za bardzo pomysłu co zrobić? Gdzie szukać błędu? Debian Sid, kernel 2.6.26, architektura 486
lsusb - Naruszenie ochrony pami
To linux na penie. Partycje są takie: pierwsza 1 GB FAT32 (tą widzi windows jako nośnik wymienny) i druga 6.5 GB reiserfs - na niej jest debian.
Swapu nie ma wcale, bo nie chcialo mi sie marnowac cennego miejsca na penie, zreszta na 90 % uzywanych dzis kompów jest tyle pamięci, że swap nie będzie potrzebny, przyklad z kompa na ktorym jestem:
Jedyne, co moge zrobic, to z żalem uciąć kawałek partycji FAT32 i zrobic z tego swap...
Swapu nie ma wcale, bo nie chcialo mi sie marnowac cennego miejsca na penie, zreszta na 90 % uzywanych dzis kompów jest tyle pamięci, że swap nie będzie potrzebny, przyklad z kompa na ktorym jestem:
Kod: Zaznacz cały
total used free shared buffers cached
Mem: 885 545 339 0 36 262
-/+ buffers/cache: 246 638
Swap: 0 0 0
Odświeżam temat, bo problem jest ciągle nierozwiązany, a natrafiłem na to w dmesg:
Kernel 2.6.28 skompilowany z patchem fbcondecor, chociaz to nie powinno miec znaczenia. Co moze znaczyc powyzszy komunikat? Tak jakby był problem z jakąś biblioteką współdzieloną (ld-2.7.so) ?
Kod: Zaznacz cały
lsusb[7435]: segfault at 4 ip b7f708cf sp bff802b0 error 4 in ld-2.7.so[b7f66000+1a000]