The compiler used to compile the kernel (gcc 4.1) does not exactly match the
current compiler (gcc 4.2). The Linux 2.6 kernel module loader rejects kern
el modules built with a version of gcc that does not exactly match that of t
he compiler used to build the running kernel.
zmieniłem domyślny gcc i już tego nie się nie czepia instalator, ale dalej jest problem z kernelem:/
Może ktoś wie jak sobie z tym poradzić?
Załączam log z instalacji.
kilka informacji: mam debiana leny kernel 2.6.22-2 no i GeForce 7300GO i nie działa mi w ogóle kdm i xorg chyba też. w xorgu jest błąd z kartą graficzną. próbowałem już go konfigurować kilka razy.
Dołączam się do pytania - mam dokładnie ten sam kernel, distro Debian Etch. Nie udalo mi sie zainstalowac sterownikow ze strony Nvidia.
Scislej rzecz biorac - dzialaly od razu po instalacji (czyli instalacja+restart X-ów). Ale po restarcie komputera serwer X już nie wstał.
Powiedzialem sobie - trudno i wgralem znow sterowniki z repo :/
Niestety nie mam juz logów z instalacji, ale z tego co pamiętam, instalator pluł się jeszcze o pkg-config, chociaz jest w systemie. Chodzilo o cos ze sciezkami do jakichs bibliotek (ze serwer X moze ich nie widziec po instalacji i w takim wypadku doinstalowac pkg-config)
Ale instalacja przebiegla bez problemow - stery już działały więc nie mam pojęcia o co chodzi...
jezeli bedziecie zmieniac jadro systemu
proponuje na przejscie 2.6.22 gdzie
nie ma wogole problemow z instalacja sterownikow
ze strony http://www.nvidia.com poza podanymi pakietami
wyzej.
Nie, od razu z plyty Etch Amd64, potem nowy kernel z repo. Moze to dlatego, ze Etch, ale nie sadze... mozna teraz tylko gdybac, bo zdaje sie ze logi sa nadpisywane i nie mam juz zadnych informacji dlaczego po restarcie X nie wstawal... szkoda.
Objaw byl taki, ze gdm nie chcial sie uruchomic, a ekran na zmiane sie wlaczal i wylaczal (ale caly czas czarne tlo), wreszcie po jakims czasie wyskakiwalo okno tekstowe, zeby sprobowac uruchomic gdm po poprawnym skonfigurowaniu X-ów
zostaje wylogowany. Czy ktoś zna sposób na rozwiązanie problemu?
Nie podales Loga... czy przypadkiem jak z kazdego
programu korzystajacego z modulu glx wywala xorga??
np. "glxgear" jak tak, to mi pomoglo odinstalowanie xserver-xorga
i zainstalowanie xserver-xorga z repo etch'a.
giaur moze ty tez spróbuj też... bo dziwne zjawisko
tymbardziej ze jestes pewny ze masz poinstalowane te paczki
co pisalem wyzej.