Wow!

Od czasu do czasu jakieś błędy w Lennym się zdarzały (w końcu to testing), ale zawsze bardzo szybko były poprawiane. W chwili obecnej to się chyba troszkę pogorszyło, chociaż ostatnio robiłem dość gruntowną aktualizację Lennego (sporo zaległych aktualizacji bieżących, trochę niespełnionych zależności, zmiana xorga i kernela na najnowszy - sprawę opisywałem niedawno na forum) i w sumie aptitude ze wszystkim sobie ładnie poradziło, a system działa bez zarzutu więc chyba nie jest aż tak źle.davidowski pisze:Po tych wszystkich cyrkach z aktualizacjami lennego już nie będę się tak spieszył
To dobra zasada i ja, po różnych doświadczeniach, też staram się jej trzymać.Jak mi na tym kernelu pójdą stery do nvidii to potem zapominam w ogóle, że jest coś takiego jak dist-upgrade wg zasady - nie naprawiaj tego co nie jest zepsute.
Przecież możesz ten przypominacz odisntalować i problem z głowy ;-) . A tak na poważnie, właśnie z tego powodu na dwóch innych komputerach poza moim desktopem, którymi "administruję" i od czasu do czasu używam, postawiłem Etcha. Mam tam zainstalowane wszystko co jest im potrzebne do bieżącej pracy i nie muszę się martwić, że komputer odmówi mi pracy w najmniej odpowiednim momencie zwłaszcza, że nie mam czasu ani ochoty ciągle przy nich grzebać. I tu kolejny plus dla Debiana za jego politykę. Z tego powodu jestem też przeciwny temu, żeby gałąź stable wydawać szybciej. W końcu to nie Ubuntu i co nagle to po diable. Wole poczekać dłużej i mieć pewność stabilnego systemu.parrotlarch pisze:moja mama ma Lenny, ale nie aktualizuję go jej w ogóle (i pewnie tak będzie aż do zamrożenia), bo nie mam czasu naprawiać, a samej zabroniłem jej klikać w ikonkę aktualizacji
Ma dać właśnie testinga, gdy ktoś nie dysponuje płytką z instalatorem tegoż :mrgreen:einsam pisze:Nie rozumiem tej dziwnej dla mnie maniery (z którą spotykam się czasem) instalowania np. stable i natychmiastowego aktualizowania do testing.
Co to niby ma dać?
Kod: Zaznacz cały
lis6502@Nexus:~$ dpkg -l |grep kadu-
ii kadu-common 0.6.0.2-4 Gadu-Gadu client for X11
ii kadu-external-modules 0.6.0.2-4 Additional modules for Kadu
ii kadu-gtk-modules 0.6.0.2-4 Additional modules for Kadu
ii kadu-kde-modules 0.6.0.2-4 Modules dependent on kdelibs