mariusz@debian:~$ compiz --replace
/usr/bin/compiz.real (core) - Fatal: No GLXFBConfig for default depth, this isn't going to work.
/usr/bin/compiz.real (core) - Error: Failed to manage screen: 0
/usr/bin/compiz.real (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0
Nie ma obramować okien i nie działają funkcje Compiz Fusion. Generalnie nic nie działa. Kilka osób na świecie ma podobny problem, ale rozwiązania nie udało mi się znaleźć. Najwidoczniej muszę się zadowolić starym Compizem z repozytorium Debiana, który działał bez problemów.
// Przeinstalowałem sterowniki, zainstalowałem pakiet compiz-fusion-all i ruszyło. Póki co wszystko gra.
Hmm poradził sobie już ktos z pulpitami??? Bo ja narazie doszłem do takiego momentu gdzie przy normalnej pracy mam 2 pulpity a prz włączonym compizie 4:/ Lepsze to nż te 16 pulpitów ale wolałbym żebym miał zawsze 4 pulpity
[ Dodano: 2007-08-27, 18:39 ]
Hey dziś bawiłem się z zależnościami i oczywiście coś schrzaniłem:] compiz-fusion przestał działać. Postanowiłem więc zrobić reinstalke compiza. Usunięcie szło bez problemu ale przy instalacji compiz-fusion-kde wyskakuje mi coś takiego
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności
Reading state information... Gotowe
Nie udało się zainstalować niektórych pakietów. Może to oznaczać,
że zażądano niemożliwej sytuacji lub używasz dystrybucji niestabilnej,
w której niektóre pakiety nie zostały jeszcze utworzone lub przeniesione
z katalogu Incoming ("Przychodzące").
Ponieważ zażądno tylko jednej operacji, jest bardzo prawdopodobne, że
danego pakietu po prostu nie da się zainstalować i należy zgłosić w nim
błąd.
Następujące informacje mogą pomóc rozpoznać sytuację:
Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
compiz-fusion-kde: Wymaga: compizconfig-python ale nie zostanie zainstalowany
Wymaga: ccsm ale nie zostanie zainstalowany
Wymaga: compiz-fusion-plugins-main ale nie zostanie zainstalowany
Wymaga: compiz-fusion-plugins-extra ale nie zostanie zainstalowany
Wymaga: compiz-fusion-plugins-unsupported ale nie zostanie zainstalowany
Wymaga: fusion-icon ale nie zostanie zainstalowany
E: Pakiety są błędne
debian:/home/dawideo#
Chciałbym się tylko dowiedzieć czy serwer może padł czy to może coś przez moją zabawe zepsułem.
Ok poradziłem sobie. Musiałem wyżucić 1 wpis w sources.list a potem go znowu wkleić. Nie wiem czemu ale teraz wszystko działa
compiz.real (animation) - Error: Number of animation selection effects, durations, matches, and options are not the same
Google nic na ten temat nie wie, może wy coś wiecie?
Błąd nie jest uciążliwy podczas pracy z compizem, po prostu mam okropnie zawaloną konsolę tymi errorami..
Hm nie wiem jak u Was, ale u mnie ostatnio podczas działania Fusiona, mozna korzystac z mplayera oraz Youtube'a bez zadnych wiekszych problemow. Dziwne i wręcz niepokojace zjawisko :-P
tutaj po prawej stronie widac kawalki okna ktore juz jest zamkniete. Nie jest to wprawdzie nic strasznego i nie rpzeszkadza bo po zmianie pulpitu bledy znikaja ale nie wiem czy to cos u mnie
A czy miał ktoś kiedyś problem, że podczas oglądania youtuba z włączonym compizem, po chwili następował kompletny zwis systemu? Pomaga tylko reset komputera, co nie jest zbytnio miłe