[+] Debian Lenny - nie widzi nap

Pomoc dotycząca instalacji systemu
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

To mnie się wydaje najprostsze.

Można jeszcze z wykorzystaniem >>Debootstrap<<. Ale tej metody nigdy jeszcze nie praktykowałem.
Szupien

Post autor: Szupien »

nie dzieki nawet po przeczytani poradników itp nie wiem jak to zorib niby gdzie bendzie formatowanie, partycjonowanie, układ kalwiatury itp?? A bym zapombiał Bardzo Ci dziekuje za pomoc :)
fnmirk
Senior Member

Szupien pisze:to trzeba miec netaa (neostrada odpada)
router załatwia sprawę.

http://debian.linux.pl/viewtopic.php?p=28856#28856

O tym zapomniałem. Przecież dobry router do neostrady załatwia sprawę. Pomyśl o tym i goodbye-microsoft
Szupien

zrobie za pomocą tego: Partimage tak jak móiłeś a i mam jeszcze pytanie jak na tych kompach (na które bende klonował) partycje ustawie?? I czy mam od razu sterowniki instalowac?? Bo na tym co sie da(troche starszy sprzet) i inna konfiguracja wiec myle ze sterowników chyba nie trzeba.

edit:

Ej na tej płycie testing jest wersja jądra 2.6.24 to powinno działac a nie działa (na starych kompach sie instaluje a na nowych nie)
fnmirk
Senior Member

Podaj link do serwera, z którego pobierałeś płytkę.
Szupien

Mam neostradę ZXDSL 852 (wersja 2), to ten kłopotliwy modem :D a pobieram z tąd:
Dvd
http://cdimage.debian.org/cdimage/weekl ... 6/iso-dvd/
Cd
http://cdimage.debian.org/cdimage/weekl ... 86/iso-cd/
fnmirk
Senior Member

Próbowałeś instalacji z wersją z 21 kwietnia. Na serwerze jest już nowsza wersja od wczoraj. Można teraz spróbować pobrać np.: >>1 CD<<
lub >>przez bittorrent<<
Może błąd jest już usunięty.

Zamiast tego modemu pomyśl o routerze rozwiążesz sobie problem konfiguracji połączenia.
Ten router do którego podałem Ci wcześniej link jest przystosowany do neostrady.
Szupien

Napisałem pare postów wyzej że z 21 kwietnia nie działa i ta z 28 też :P bo ściągałem obydwie :D
fnmirk
Senior Member

Szupien pisze:ta z 28 też :P bo ściągałem obydwie :D
Przeoczyłem, przepraszam. faktycznie napisałeś o niej.
Masz aktualną wersję. I po sprawdzeniu tego wszystkiego, to dalej nie działa. To nie wiem jak to teraz rozwiązać.
Szupien

:( na bardzo starym kompie się odpala i na innym (u kolegi) ale oni nie mają tego P35 może to przez to??
A i na napędzie sata działa ale na innym już nie, ale w starym kompie odpala się i jest inne niż sata.
ODPOWIEDZ