[+] Problem z uruchomieniem przyk
co wy mu jeszcze gadacie za bzdety.
Jeszcze oprócz directoryindex musisz dodać linijke do apache o parsowaniu php .
]:>
Jak takich będziemy mieć administratorów.....
Wziął byś chłopie przeczytał parę toturiali od razu byś umiał zainstalować i skonfigurować. Ale się nie chce czytać i szukać bo na forum gotowe rozwiązanie przecież podają. Prosta rzecz a 100 pytań na każdym kroku. Konfiguracja apache, to chyba nic prostszego nie ma.
Jeszcze oprócz directoryindex musisz dodać linijke do apache o parsowaniu php .
]:>
Jak takich będziemy mieć administratorów.....
Wziął byś chłopie przeczytał parę toturiali od razu byś umiał zainstalować i skonfigurować. Ale się nie chce czytać i szukać bo na forum gotowe rozwiązanie przecież podają. Prosta rzecz a 100 pytań na każdym kroku. Konfiguracja apache, to chyba nic prostszego nie ma.
Przecież mam dobrze zainstalowanego apache'a i php5. Tylko problem jest z konfiguracją.
Wierz mi, robię to po kolei tak jak pisze w instrukcji na Internecie. Problem w tym, że mam zainstalowanego Debiana Jessie i niektóre rzeczy w necie są już nieaktualne. W tej nowej wersji nie wiem po cholerę zmieniają nazwy plików konfiguracyjnych, jak ten plik
httpd.conf (w tej nowej wersji to dir.conf). Możliwe, że coś jest pozmieniane i strona nie wyświetla mi się prawidłowo.
Gdyby była instrukcja do nowej wersji Debiana, to bym się nie pytał.
Wygląda tak:
Nie pomogło to.
A jeśli chodzi o te łamanie linii, to nie wiem o co chodzi. Mógłbyś mi to wyjaśnić?
Wierz mi, robię to po kolei tak jak pisze w instrukcji na Internecie. Problem w tym, że mam zainstalowanego Debiana Jessie i niektóre rzeczy w necie są już nieaktualne. W tej nowej wersji nie wiem po cholerę zmieniają nazwy plików konfiguracyjnych, jak ten plik

Gdyby była instrukcja do nowej wersji Debiana, to bym się nie pytał.
Usunąłem plik html (ten index.html), a także zmieniłem priorytety w dir.conf.dedito pisze:Usuń plik html lub zmień priorytety w tym dir.conf
I skasuj to "html-owe" łamanie linii w skrypcie php.
Wygląda tak:
Kod: Zaznacz cały
<IfModule mod_dir.c>
DirectoryIndex index.php index.html index.cgi index.pl index.xhtml index.htm
</IfModule>
A jeśli chodzi o te łamanie linii, to nie wiem o co chodzi. Mógłbyś mi to wyjaśnić?
Co ty chcesz w końcu zrobić wyświetlić stronę php w głównym katalogu apacha, czy włączyć strony użytkowników?
Łamanie linii czyli tag. W bloku php nie umieszcza się składni html.
Jak szukasz tutoriali to szukaj do drugiej wersji apache.
Łamanie linii czyli tag
Kod: Zaznacz cały
Jak szukasz tutoriali to szukaj do drugiej wersji apache.
Mógłbyś mi napisać jak wygląda ten wpis i w jakim pliku konfiguracyjnym mam umieścić?
Wg tej instrukcji http://www.arturpyszczuk.pl/lamp.html
dedito - wyświetlić stronę php w głównym katalogu apacha, czyli localhost/~nazwa_uzytkownika i mają być wyświetlane pliki np. index.php i wchodzę na ten plik i ukazuje się napis "Ala ma kota".
Własnie usunąłem ten
i też tak samo jest, a nawet jest już pusta strona.
Wg tej instrukcji http://www.arturpyszczuk.pl/lamp.html
dedito - wyświetlić stronę php w głównym katalogu apacha, czyli localhost/~nazwa_uzytkownika i mają być wyświetlane pliki np. index.php i wchodzę na ten plik i ukazuje się napis "Ala ma kota".
Własnie usunąłem ten
i też tak samo jest, a nawet jest już pusta strona.
Poszukaj sobie lepszych toturiali. Ten jest mizerny.
Doinstaluj jeszcze
Doinstaluj jeszcze
A na przyszłość nie opieraj się na 1 opisie. Tylko przeczytaj ich kilka będziesz widział różnice. I na wartościowej wiedzy renomowanych portali się opieraj , a nie na wpisach jakiś tam paproków. Jak dokładnie nie będziesz wiedział co do czego to lepiej serwera nie stawiaj, bo szybko go nie będzie. Stracisz dobre imię , klientów i wiele innych.libapache2-mod-php5