WICD zamiast (K)Network Mangera
Tak, to to. W Debianie znajduje sie to nadal w gałęzi eksperymentalnej... szczerze nie dziwie się bo ma spore braki w funkcjonalności. W Kubuntu chyba, to jakoś jeszcze po swojemu łatają, by się jako tako nadawało do używania.
Na początku projektowali, to tylko jako aplet dla network-managera, ale jak okazało się, że ma być niezależny od silnika, to musieli znów poprawiać.... i jakoś im nie idzie. ;-)
@kodzik
W liście zmian było, że naprawili.
link
Na początku projektowali, to tylko jako aplet dla network-managera, ale jak okazało się, że ma być niezależny od silnika, to musieli znów poprawiać.... i jakoś im nie idzie. ;-)
@kodzik
W liście zmian było, że naprawili.
link
-
- Senior Member
Jak go przed paroma miesiącami testowałem, to nie było tak źle. Z siecią kablową się łączył, ale z wifi nie, choć widział sieci.
W Kubuntu chyba działa, ponieważ raczej nie wrzucali by, go do wersji stabilnej. Co jest dla mnie dziwne, ponieważ w Debianie jest, chyba niemal najnowsza wersja. Dobrą taśmę klejącą mają tam deweloperzy. ;-)
W Kubuntu chyba działa, ponieważ raczej nie wrzucali by, go do wersji stabilnej. Co jest dla mnie dziwne, ponieważ w Debianie jest, chyba niemal najnowsza wersja. Dobrą taśmę klejącą mają tam deweloperzy. ;-)