przej

Wszystko Off Topic
wojtekz_
Beginner

Post autor: wojtekz_ »

vikal pisze:(...)Nie interesuje mnie nowe oprogramowanie, nie interesuje mnie 3D na pulpicie, nie wiadomo jaka grafika czy animacje. Dla mnie system służy do pracy i odpoczynku, nie zabawy w 3d i animacje na pulpicie - od tego mam gry, w które i tak nie gram, bo nie mam na nie czasu i ochoty.
Dlatego waham się jeszcze pomiędzy Etch a Lenny.
W takim razie nie instaluj lenny'ego, bo tam będzie się jeszcze przez pewien czas sporo zmieniać. Za 2-3 miesiące lenny stanie się dystrybucją stabilną i wtedy Twoje oczekiwania zostaną spełnione.

Pozdrawiam
vikal

Post autor: vikal »

Sterowniki mam nvidia, a nie nv - są automatycznie proponowane przez system i przeze mnie zaakceptowane. Małe animacje mam na pulpicie - automatycznie zainstalowane i skonfigurowane przez system. Chociaż tego nie wymagałem - ale nie powiem że nie fajne :)

W takim razie stawiam Etch z aktualizacjami programów z Lennego. Jak będzie wariować i zrobi się niestabilny aktualizuje do Lennego. Myślę, że to dobre rozwiązanie i mam nadzieję, że sprawi się bez problemu. Jednak na razie zostawię Ubuntu jako system główny, a Debian będzie do "ustawienia", jak go skończę (mam nadzieje, że dam radę, to stanie jako system główny).

Dziękuje za rozmowę na ten temat.
Awatar użytkownika
parrotlarch
Beginner

Post autor: parrotlarch »

¦wietny pomysł.
Pomieszanie repozytorium oznacza niezły burdel. Między Etch i Lenny jest spora przepaść. Ja mieszałem je ale w ciągu kilku pierwszych miesięcy po wydaniu stabilnego Etcha. W tej chwili absolutnie odradzam.
Teraz w Lenny się właściwie nic nie zmienia (mniej niż w Ubuntu 8.04) jest super stabilny przyjmując przeciętny miernik, a na nowszym sprzęcie stabilniejszy niż Etch.
ODPOWIEDZ