[+] Instalacja neostrady i konto root

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
SKM

Post autor: SKM »

Dzięki wielkie Panowie :)
Wracając do niestabilnego połączenia, chodzi mi o to, że dioda mruga, stabilizuje się, internet jest i za jakieś 5 - 10 minut znowu zaczyna mrugać. Trochę to jest irytujące :)
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Sprawdź inne DNSy.

Edit:
Jeżeli nie następuje zerwanie połączenia to takie zachowanie modemu może wystąpić w chwili zmiany używanego numeru IP. To jest niezależne od systemu tylko od operatora. Neostrada to dostęp do internetu z wykorzystaniem zmiennego IP.
SKM

niestety następuje zaerwanie połączenia.. ale jakos idzie z tym żyć :-)
yantar
Member

Post autor: yantar »

SKM masz cos innego podpiete jeszcze do tej szyny USB? Jesli tak to sprobuj zostawic na niej jakis czas tylko sam modem, moze jakis problem z zasilaniem portu.
Czasem na taka przypadlosc pomaga doinstalowanie pakietu libatm1. (wprawdzie to bardziej przy modemach SpeedTouch ale kiedys na Ubuntu na Sagemie mi pomoglo)
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Modemy usb pracują na granicy wydolnościowej prądowo portów usb. Powinny być podpinane do gałęzi usb bez innych dodatkowych urządzeń. Najlepiej do portów bezpośrednio wyprowadzanych z płyty i znajdujących się przeważnie z tyłu komputera.
SKM

Też tak jest podpięty. Nie mam nic innego jak na razie do podpięcie.

Ps. Są jakieś wtyczki do Mozilli, bo te które są w niej nie chcą się zainstalować?
ODPOWIEDZ