apt-cache search libpcap
....
.....
libpcap0.8 - System interface for user-level packet capture
libpcap0.7 - System interface for user-level packet capture
.....
Antyskaner portów potrzebny
A to co?
w międzyczasie sprawdziłem biblioteki i doinstalowałem. Ale tak naprawdę domagał się libpcap0.8-dev (przy samej libccap0.8 krzaczył dalej!)
Doszedłem w tej chwili do momentu
Pewno trzeba sobie odpuścić i użyć innego - tylko Co?
Pozdrowienia
w międzyczasie sprawdziłem biblioteki i doinstalowałem. Ale tak naprawdę domagał się libpcap0.8-dev (przy samej libccap0.8 krzaczył dalej!)
Doszedłem w tej chwili do momentu
i przechodzę do./configure
i otrzymuję niestetymake
zrobiłem kroczek i dalej stoję. Myślę, że ten pakiet jest zbyt stary (1999/2000) do współczesnej architektury.gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I.. -g -O2 -D_REENTRANT -c iplog_options.c
iplog_options.c: In function ‘print_help’:
iplog_options.c:443: error: missing terminating " character
iplog_options.c:444: error: invalid lvalue in decrement
iplog_options.c:444: error: expected ‘’ before ‘user’
iplog_options.c:478: error: missing terminating ' character
iplog_options.c:493: error: missing terminating " character
make[3]: *** [iplog_options.o] Błąd 1
make[3]: Opuszczenie katalogu `/home/xxxx/iplog-2.2.3/src'
make[2]: *** [all-recursive] Błąd 1
make[2]: Opuszczenie katalogu `/home/xxxx/iplog-2.2.3/src'
make[1]: *** [all-recursive] Błąd 1
make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/xxxx/iplog-2.2.3'
Pewno trzeba sobie odpuścić i użyć innego - tylko Co?
Pozdrowienia
To oczywiste - do kompilacji potrzebna jest wersja dev, czyli pliki nagłówkowe biblioteki, same binaria nie wystarcza.Ale tak naprawdę domagał się libpcap0.8-dev (przy samej libccap0.8 krzaczył dalej!
Przyczyn moze byc kilka - bez zagladania w kod trudno cokolwiek wyrokowac, ale albo wymaga jakiejs biblioteki, ktorej nie sprawdza configure, albo wymaga innej wersji, albo kod jest na tyle stary i blednie napisany, ze nowe gcc go nie kompiluje... albo nawet zwykla literowka w kodzie... jezeli nie znasz sie na programowaniu to chyba sobie odpusc, albo poszukaj wersji binarnejzrobiłem kroczek i dalej stoję. Myślę, że ten pakiet jest zbyt stary (1999/2000) do współczesnej architektury.