Kompilacja wszystkiego
Dzięki.
Config kernela mam już dość dobrze ułożony, teraz już tylko testuję, które rzeczy trzeba ustawić jako moduły, a które można wkompilować w kernel.
W takim razie pytanie do apt-builda: jakieś stronki z flagami kompilacji to są w necie? Bo trochę szukałem i niestety jakoś krucho to wygląda. Takie podstawowe jak -O2 -pipe -march=nocona mam ustawione, ale zastanawiam się, czy nie dałoby się wycisnąć trochę więcej.
Config kernela mam już dość dobrze ułożony, teraz już tylko testuję, które rzeczy trzeba ustawić jako moduły, a które można wkompilować w kernel.
W takim razie pytanie do apt-builda: jakieś stronki z flagami kompilacji to są w necie? Bo trochę szukałem i niestety jakoś krucho to wygląda. Takie podstawowe jak -O2 -pipe -march=nocona mam ustawione, ale zastanawiam się, czy nie dałoby się wycisnąć trochę więcej.
Kod: Zaznacz cały
apt-build world
Chciałem sobie skompilować cały system, bo to w moim przypadku może rozwiązać wiele problemów. Przynajmniej jak kompiluje po części to lepiej mi działa mniej się wiesza mniej muszę walczyć itd.
Dzięki
reagował tak jakby nie istniało takie polecenie, mocno wlepiałem oczy czy nie robie literówek ale nic nie znalazłem
jak chcesz wiedziec mniej wiecej co wyświetlał to wpisz w konsole np. zdfjkghzdfklgjhasdl
teraz ci nie powiem bo mi wszystko siadło od eksperymentów
[ Dodano: 2007-12-27, 15:10 ]
miałęm zainstalowaną wersję etch z kde
przy instalacji: czy jakoś tak - może to być przyczyną? Domyślam się, że to powinno podobnie działac jak w przypadku kompilowania poszczególnych części np. jądra
jak chcesz wiedziec mniej wiecej co wyświetlał to wpisz w konsole np. zdfjkghzdfklgjhasdl
teraz ci nie powiem bo mi wszystko siadło od eksperymentów
[ Dodano: 2007-12-27, 15:10 ]
miałęm zainstalowaną wersję etch z kde
przy instalacji:
Kod: Zaznacz cały
install vga=771 tasks kde standard