ekg2 -problem

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
pietrzuch
Beginner

Post autor: pietrzuch »

Dzieki wielkie bo bez kontaktów z serwera już zamierzałem zainstalować sobie inny klient gg.
Na przyszłość polecam jeszcze komendę
Kod:
/help
A tak na przyszłość polecam polecenie /help
A tak apropo to jak zrobić jaki stan wiem, bo przeczytałem wszystkie komendy w help(i dalej zagladam bo nie dokonca je zapamietalem), no ale akurat nic o opisie nie widziałem ani o pobieraniu kontaktów z serwera. Nie jestem taki że każdy problem od razu na forum, staram się troszke poszukać czasem. :mrgreen: Pozdr.

PS U mnie zadziałało samo

Kod: Zaznacz cały

list -g
brz
Beginner

Post autor: brz »

ekg2 ma chyba najgorsza dokumentacje z mozliwych. nie dosc, ze polecenie help czasami w ogole nie pomaga bo komenda nie ma zadnego opisu, to jeszcze dokumentacja na stronie jest kompletna pewnie w 10%. Jakby tego bylo malo, program wspanialomyslnie odsyla nowego, niedoswiadczonego uzytkownika do pliku ULOTKA, ktory ma byc rozwiazaniem wszystkich problemow, a ktorego trzeba szukac godzinami i kiedy juz sie go znajdzie to czlowiek ma tylko ochote wyrzucic monitor przez okno. ;]

Znalazlem kiedys calkiem niezly poradnik, ktory komus chcialo sie stworzyc. Wyjasnial tam wlasnie rozne mniej popularne, a ciekawe i przydatne komenty typu set, ustawianie ncurses, itp. Niestety, dzis nie pamietam juz gdzie to bylo. ;]
ODPOWIEDZ