Kopia i przeniesienie danych
Jak dobrze, że mamy takich administratorów...
Kopiowanie pliku ze zdalnej lokalizacji na lokalny dysk
Kopiowanie pliku z dysku lokalnego do zdalnej lokalizacji
[code]
$ scp plik_lokalny uzytkownik@serwer.pl:/sciezka/plik_serwer
[/code]
Kopiowanie pliku ze zdalnej lokalizacji na lokalny dysk
Kod: Zaznacz cały
$ scp [EMAIL="uzytkownik@serwer.pl"]uzytkownik@serwer.pl[/EMAIL]:/scieżka/plik_serwer plik_lokalny
[code]
$ scp plik_lokalny uzytkownik@serwer.pl:/sciezka/plik_serwer
[/code]
Mam jeszcze jedno pytanie na vps dokupilem dodatkowe dwa adresy ip
Mianowicie postawilem dwa vps na open vz katalog / vz jak po przeniesieniu zrobić jaką komendą po wypakowaniu aby do katalogu gdzie mam te dwa vps podmienic albo skopiowac wszystkie pliki tak aby vps z calym systemem działał na jednym mam centos na drugim debian
Bardzo dziękuje za pomoc
Mianowicie postawilem dwa vps na open vz katalog / vz jak po przeniesieniu zrobić jaką komendą po wypakowaniu aby do katalogu gdzie mam te dwa vps podmienic albo skopiowac wszystkie pliki tak aby vps z calym systemem działał na jednym mam centos na drugim debian
Bardzo dziękuje za pomoc
- LordRuthwen
- Moderator
Przeczytaj jeszcze raz swój post i napisz go tym razem zrozumiale i po polsku.Mam jeszcze jedno pytanie na vps dokupilem dodatkowe dwa adresy ip
Bardzo dziękuje za pomoc
- LordRuthwen
- Moderator