Zabezpieczenie Serwera.

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
Awatar użytkownika
xmaster
Junior Member

Post autor: xmaster »

veers pisze:CZyli tutaj mi nikt nie pomoże?
Nawet z jakimiś podstawowymi regułami IPTables, które w jakiejś części zabezpieczą serwer?
Uzyskałeś już pomoc, tylko inną niż oczekiwana. Ty chcesz aby ktoś za Ciebie wykonał brudną robotę.

Jak napisał mati75 masz już wędkę i nawet wskazane łowisko, ale prawdopodobnie ty chcesz smażonego pstrąga z surówkami podanymi wraz z piwem w zmrożonej szklance, a to niestety kosztuje.

Przeszukaj forum, jest tu masa tutriali do różnych zastosowań, tylko nie przepisuj komend na pałę. Najpierw musisz zrozumieć jak działa iptables.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

Wiesz wszyscy by chcieli bez najmniejszego wysiłku, aby im podano gotowe rozwiązanie.

Tłumaczymy to sobie tak:
"Wy poświęcicie mi swój prywatny czas aby mi napisać i podać gotowe rozwiązanie, a ja pójdę na piwo".
Czy to nie fajne rozwiązanie?
Fajne.
]:>

"Dziś prawdziwych frajerów już nie ma"

A wiec zostałeś naprowadzony, szukaj, odnajduj rozwiązanie sam w swoim zakresie.

P. S.
veers pisze:Niestety, mam zmienne IP.
Nie wiem czy pisałem wcześniej, ale jestem kompletnie zielony w takich rzeczach jak zabezpieczanie VPS.
Potrzebowałbym osoby która dokładnie wytłumaczyłaby mi jak takie coś wykonać.
Skoro jesteś w czymś zielony to lepiej się za to nie bierz. Jak już się nauczysz to pewnie - możesz się brać.
To żadne tłumaczenie. Tak tłumczyć mogą się dzieci...
Gdyby mi ktoś przyszedł coś robić i byłby w tym zielony, to bym go szybko wypędził z tej roboty.

A pingami też pewnie atakują Cie jacyś gówniarze. Bo nic nie umieją i myślą, że tak się coś da zrobić
Awatar użytkownika
Andyk
Beginner

Post autor: Andyk »

Poszukaj w google jak zabezpiecza się serwery TeamSpeak. Nie od dzisiaj wiadomo, że TeamSpeak =ddos. Najprawdopodobniej walą Ci na jakiś port. Pierwsze co powinieneś zrobić to skierować wszystkie domeny które masz na serwerze na cloudflare.com lub coś podobnego.

[h=3][/h]
ODPOWIEDZ