ja sprawdziłbym
- taśmy (wymiana na nowe)
-zasilacz (napięcia)
-pamięci (wyjąć - wyczyścić łącza - włożyć) potem jakiś test pamięci przez kilka godzin
-temperatura cpu (po paru godzinach stress testów) może trzeba paste wymienić ? lato mamy dość ciepłe
-może chipset sie przegrzewa ?? wiele NB ma tylko malutki radiatorek bez wiatraka
SSH pad
To raczej nie wina systemu - ale słabo to wygląda. Jak masz inny dysk na podmianę to spróbuj, bo to że dysk jest nowy nie musi oznaczać, że się nie rozsypał. Miałem taki numer z U320 SCSI Hitachi - pochodziło miesiąc i zaniemogło, biedactwo...Demerzel pisze:Tak to wygląda tyle że było tego mnóstwo. Jeżeli jest możliwe że to wina systemu to chętnie to naprawie ale wątpię.
Tak się składa że pracowałem przy sprzęcie przez pewien czas, na czym jak na czym ale na sprzęcie się co nieco znam. Tym niemniej dziękuje za listę i chęci :-) .Przy okazji mała zmiana wątku. Temperaturę do tej pory sprawdzałem zewnętrznym miernikiem . Może ktoś wie jak wykorzystać miernik sprzętowy na płycie Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C686 [Apollo Super ACPI] To tak czy siak było by przydatne.
Sensord niestety nic mi nie daje. Jakiś czas temu go uruchomiłem wskazania były nieprawidłowe przy maksymalnym i minimalnym obciążeniu temperatura minimalnie się wahała. Zewnętrzny miernik pokazywał kilka stopni zmiany. Zapewne jakiś błąd w konfiguracji ale nie mogłem tego ugryźć. Obecnie wyrzuciłem z kernela potrzebne moduły..i tak teraz nie uruchomię.