SSH pad

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
Awatar użytkownika
darkwater
Junior Member

Post autor: darkwater »

ja sprawdziłbym
- taśmy (wymiana na nowe)
-zasilacz (napięcia)
-pamięci (wyjąć - wyczyścić łącza - włożyć) potem jakiś test pamięci przez kilka godzin
-temperatura cpu (po paru godzinach stress testów) może trzeba paste wymienić ? lato mamy dość ciepłe
-może chipset sie przegrzewa ?? wiele NB ma tylko malutki radiatorek bez wiatraka
loleq

Post autor: loleq »

Demerzel pisze:Tak to wygląda tyle że było tego mnóstwo. Jeżeli jest możliwe że to wina systemu to chętnie to naprawie ale wątpię.
To raczej nie wina systemu - ale słabo to wygląda. Jak masz inny dysk na podmianę to spróbuj, bo to że dysk jest nowy nie musi oznaczać, że się nie rozsypał. Miałem taki numer z U320 SCSI Hitachi - pochodziło miesiąc i zaniemogło, biedactwo...
Demerzel
Beginner

Post autor: Demerzel »

Tak się składa że pracowałem przy sprzęcie przez pewien czas, na czym jak na czym ale na sprzęcie się co nieco znam. Tym niemniej dziękuje za listę i chęci :-) .Przy okazji mała zmiana wątku. Temperaturę do tej pory sprawdzałem zewnętrznym miernikiem . Może ktoś wie jak wykorzystać miernik sprzętowy na płycie Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C686 [Apollo Super ACPI] To tak czy siak było by przydatne.
jaSS
Beginner

Post autor: jaSS »

Demerzel pisze:Może ktoś wie jak wykorzystać miernik sprzętowy na płycie
sensord powinien z tym miernikiem robić
Demerzel
Beginner

Post autor: Demerzel »

Sensord niestety nic mi nie daje. Jakiś czas temu go uruchomiłem wskazania były nieprawidłowe przy maksymalnym i minimalnym obciążeniu temperatura minimalnie się wahała. Zewnętrzny miernik pokazywał kilka stopni zmiany. Zapewne jakiś błąd w konfiguracji ale nie mogłem tego ugryźć. Obecnie wyrzuciłem z kernela potrzebne moduły..i tak teraz nie uruchomię.
ODPOWIEDZ