Dzięki za wskazówki, ale jak pisałem wcześniej, problem nie jest w moim laptopie, ale w serwerze u dostawcy, bo jak sie podłącze pod inną sieć, to wtyczka działa.
ZU mnie tak jest, że na onet.pl Firefox i najnowszy flash wyświtla też czarne pola, natomiast chromium + peperflashplugin wyświetla te pola już normanie.
Tego typu problemy trudno namierzyć. Wtyczka flash może pobierać zasoby z innego miejsca niż strona na której się znajduje. Najlepiej by było mieć adres zasobu i odnieść się do niego bezpośrednio, poza flashem. Jeżeli to faktycznie wina dostawcy internetu to miałoby się niezaprzeczalny dowód.
Na tej stronie jest jakiś filmik reklamowy, on też nie działa, czy chodzi tylko o transmisje?
Tak, tylko to na żywo nie chodzi. Mój dostawca ma serwery na Debianie i u niego też nie działa transmisja, ale ma inny serwer też, i tam chodziło spokojnie.
Ten inny serwer na czym stoi? To ewidentna wina sieci. Skoro u dostawcy też nie działa, to on powinien się tym zająć. Ty jesteś ostatnim ogniwem, zwracasz się do niego, a on sprawdza u siebie i ewentualnie idzie dalej.
Z tego co mi mówili, to wszystkie serwery są na Debianie. Wiem, że to wina sieci, ale myślalem, że może ktoś już sie z podobnym problemem zetknął. Dzięki Wszystkim za zainteresowanie się problemem.