Co do jądra nie rozumiem za bardzo pytania. Skąd pobrane?
Co do fizycznej strony karty graficznej. Problemu nie ma na windowsie nawet zrobiłem ostatnio test na otwierałem okien obciążyłem go mocno i się nie nagrzał tak mocno jak podczas pracy na debianie (otwarte jedno okno przeglądarki,libre office wifi i skype) bo z tego korzystam i temperatury troszkę mnie przerażają. Dlatego zacząłem kombinować, ale już chyba wolę zainwestować w dobrą podstawkę chłodzącą.
Ciężki początek, ale ten system super jest.
Gnome nie uruchamia si
Możesz podać wersję jądra?
Bo już nie wiem czy masz wersje 3.13, czy 3.12. Chodzi o to, że przy obecnym stanie otwartego sterownika radeon karta nie powinna się grzać. Powinno to działać jak na windowsie. Zapoznałeś się z tym linkiem? https://wiki.archlinux.org/index.php/AT ... management
Jeżeli masz jądro 3.12 to powinieneś dodać dodać parametr do jądra podczas uruchamiania w powyższym linku jest napisane co i jak. Jeżeli masz wersje 3.13 to nie musisz tego robić, bo tam dynamiczne zarządzanie mocą jest już włączone. Poza tym można to jeszcze skonfigurować.
Wszystko powinno się dać tak poustawiać aby karta się nie przegrzewała i nie trzeba było dokupować żadnych podstawek.
I napisz jeszcze czy problem rozwiązany, jeżeli tak to dopisz "[+]" na początku tematu.
Kod: Zaznacz cały
uname -a
Jeżeli masz jądro 3.12 to powinieneś dodać dodać parametr do jądra podczas uruchamiania w powyższym linku jest napisane co i jak. Jeżeli masz wersje 3.13 to nie musisz tego robić, bo tam dynamiczne zarządzanie mocą jest już włączone. Poza tym można to jeszcze skonfigurować.
Wszystko powinno się dać tak poustawiać aby karta się nie przegrzewała i nie trzeba było dokupować żadnych podstawek.
I napisz jeszcze czy problem rozwiązany, jeżeli tak to dopisz "[+]" na początku tematu.
Wynik uname -a
xxxxxxx zastąpił moje nazwisko.
Co do linku oczywiście się zapoznałem, chwilowo mam traumę przed zmianami po tych przebojach jakie były teraz.
Dodałem plus do tematu zgodnie z zaleceniami bo problem został rozwiązany.
Kod: Zaznacz cały
uname -a
Linux xxxxxx 3.12-1-amd64 #1 SMP Debian 3.12.6-2 (2013-12-29) x86_64 GNU/Linux
Co do linku oczywiście się zapoznałem, chwilowo mam traumę przed zmianami po tych przebojach jakie były teraz.
Dodałem plus do tematu zgodnie z zaleceniami bo problem został rozwiązany.