root@Marek-Laptop:/home/zeely# uname -a
Linux Marek-Laptop 2.6.32-5-686 #1 SMP Mon Feb 25 01:04:36 UTC 2013 i686 GNU/Linux
root@Marek-Laptop:/home/zeely# update-grub
Generating grub.cfg ...
Found background image: /usr/share/images/desktop-base/desktop-grub.png
Found linux image: /boot/vmlinuz-2.6.32-5-686
Found initrd image: /boot/initrd.img-2.6.32-5-686
done
root@Marek-Laptop:/home/zeely# uname -a
Linux Marek-Laptop 2.6.32-5-686 #1 SMP Mon Feb 25 01:04:36 UTC 2013 i686 GNU/Linux
root@Marek-Laptop:/home/zeely#
Wcisnąłem ENTER który nic nie zmienił na ekranie po czym poczekałem parę minut i stwierdziłem, że nic się samo raczej nie ruszy przez co wyłączyłem konsolę.
Ogólnie już nie sprawdzę bo coś skopałem bawiąc się systemem przez co nie chciał się uruchomić, a więc jestem w trakcie ponownej instalacji.
Ogólnie nie wiem czy dobrze biorę się za instalację całości i czy przez to nie mam później problemów z konfiguracją, ponieważ instaluję wersję stabilną a nie zamierzam stawiać serwera a po prostu mieć jakiś dobry system operacyjny, poza tym ponoć wersja netinstall pozwala na zainstalowanie tylko tych pakietów jakie mnie interesują, a nawet nie wiem gdzie w tego typu instalacji wybrać pakiety przez co zwykle instaluję z płytki CD.
Edycja.
Udało się. Jądro zaktualizowane do wersji 3.2.0-0.bpo.4-686-pae i działa sieć jednakże przestał działać bluetooth tak więc coś chyba nie do końca poszło sprawnie. Może powinienem jednak zmienić wersję Debiana przed podjęciem dalszych kroków? Poza tym teraz w GRUBie mam dwie wersje jądra do wyboru i to musi tak zostać czy mogę poprzedni w jakiś oczywiście bezpieczny sposób odinstalować?