mówi, że nie masz po prostu dowiązania do kodeków. Wpisz w odpowiedniej zakładce xine ścieżkę do drvc.so i cook.so i powinno być ok. TUTAJ pisałem jak to zrobić.malinkalive pisze:Kod: Zaznacz cały
xine A problem occur while loading a library or a decoder: cook.so A problem occur while loading a library or a decoder: drvc.so
[+] Odtwarzanie plików *.rmvb
- parrotlarch
- Beginner
Totem chyba nie otwiera w ogóle *.rmvb. Jeśli chodzi o xine, to ten komunikat:
-
- Beginner
Czytałem wcześniej twoją wypowiedź wszystko miałem juz poprawnie skofigurowane jednak xine nadal protestuje !mówi, że nie masz po prostu dowiązania do kodeków. Wpisz w odpowiedniej zakładce xine ścieżkę do drvc.so i cook.so i powinno być ok. TUTAJ pisałem jak to zrobić.
Ja bym sie ucieszyl, jezeli ktos by mi powiedzial jak ten badziewny format odtworzyc w Totemie..wiem ze to jest mozliwe, bo mialem tak zrobione przed formatem..A wlaczanie RealPlayera i mPlayera jakos mi sie nie usmiecha..na mPlayerze mam przesuniecie dzwiek/obraz, a real player musze wlaczyc 3 razy zeby sie "rozgrzal"?Rozgrzal=odtwarzal film bez przycinania...
Musisz zainstalować bodajże:
gstreamer0.10-plugins-ugly albo gstreamer0.10-plugins-bad, nie pamiętam bo nie używam już totema.
Totem korzysta z gstreamera w każdym razie.
Tak na marginesie to dziwne, mam Debiana dosłownie od 10 minut, dodałem repozytoria, zainstalowałem mplayera i w32codecs, ustawiłem X11 w mplayerze i rmvb śmigają bez żadnej "rozgrzewki".
gstreamer0.10-plugins-ugly albo gstreamer0.10-plugins-bad, nie pamiętam bo nie używam już totema.
Totem korzysta z gstreamera w każdym razie.
Tak na marginesie to dziwne, mam Debiana dosłownie od 10 minut, dodałem repozytoria, zainstalowałem mplayera i w32codecs, ustawiłem X11 w mplayerze i rmvb śmigają bez żadnej "rozgrzewki".