co
Ależ proszę Cię bardzo..oto screen przedstawiający wyszukiwanie tego samego pliku, ta sama fraza, w tym przypadku rezultaty nie różnią sie jakoś specjalnie, zazwyczaj różnica jest większa. Zwróćcie uwage na to, że amule uzyskałem 3 możliwości pobrania tego pliku, w emule niecałe 20. Jeżeli chodzi o ilość seedów, to ilość ta w emulu jest dwukrotnie większa.

Co do samoistnego wylaczania sie amula, to nie wiem jaka jest przyczyna...po prostu sie wylacza i tyle. Raz po 5 minutach, raz po godzinie, jak bede mial pozniej czas to odpale go w konsoli i powiem o co mu chodzi...

Co do samoistnego wylaczania sie amula, to nie wiem jaka jest przyczyna...po prostu sie wylacza i tyle. Raz po 5 minutach, raz po godzinie, jak bede mial pozniej czas to odpale go w konsoli i powiem o co mu chodzi...
jeśli chodzi o samoczynne zamykanie się to chcąc zamknąć tylko zakładkę z wyszukiwanymi plikami wyłancza się amule i wypluwa to:
nie znam się na tym ale może ktoś coś na to poradzi :-)
Kod: Zaznacz cały
claudii@claudii:~$ amule
Initialising aMule
Checking if there is an instance already running...
No other instances are running.
HTTP download thread started
Loading temp files from /home/claudii/.aMule/Temp.
All PartFiles Loaded.
ListenSocket: Ok.
External connections disabled in config file
*** Server UDP socket (TCP+3) at 0.0.0.0:4665
*** TCP socket (TCP) listening on 0.0.0.0:4662
*** Client UDP socket (extended eMule) at 0.0.0.0:4672
Host: amule.sourceforge.net:80
URL: [url]http://amule.sourceforge.net/lastversion[/url]
Response: 200 (Error: 0)
Download size: 6
HTTP download thread ended
(amule:5706): Gtk-CRITICAL **: gtk_container_remove: assertion `GTK_IS_TOOLBAR ( container) || widget->parent == GTK_WIDGET (container)' failed
Gtk-ERROR **: file /tmp/buildd/gtk+2.0-2.10.13/gtk/gtkcontainer.c: line 2447 (gt k_container_propagate_expose): assertion failed: (child->parent == GTK_WIDGET (c ontainer))
aborting...
Przerwane
claudii@claudii:~$
to zauważyłem, ale dopiero jak w czerwcu postawiłem system na nowo. Wcześniejsza wersja chodziła bez problemu. U mnie zamyka się jak zamknę jedyną otwartą zakładkę z wyszukiwaniami. Aż tak mi to nie przeszkadza, bo bardzo rzadko z niego korzystam, to sobie zapamiętam.claudii87 pisze:jeśli chodzi o samoczynne zamykanie się to chcąc zamknąć tylko zakładkę z wyszukiwanymi plikami wyłancza się amule
Co do ilości wyników, to nie mogę się wypowiedzieć, bo nigdy tego nie porównywałem, ale Deathman pokazał dowód, więc mu wierzę.
Zobaczę, czy będzie chciało mi się stawiać eMule na wine, bo tak ja wyżej napisałem, bardzo rzadko z tego typu programów korzystam.
Jeszcze jedna uwaga, zauważcie, że w aMulu 5 wpisów ma kolor niebieski. Są to wpisy które pojawiąja się ZAWSZE, niezależnie od wpisanej frazy (po reinstalacji emula te wpisy są inne?!?!, kiedys ich nie mialem)..nie wiem dlaczego te wpisy sie pojawiają, wiem jedno, są tam rzeczy związane zazwyczaj z XXX lub jakies trojan_cos_tam...w dodatku większość jak sami widzicie w formatach .exe..
Deathman, z tego co widzę, to na aMule nie jesteś połączony z siecią Kad. Na eMule jesteś z nią połączony? Jeśli tak, to może być przyczyna mniejszej ilości wyników wyszukiwania na aMule. Nie wiem na 100% jak to z tym jest, ale u mnie jak nie byłem połączony z Kad, to program działał marnie. Musiałem wgrać plik nodes.dat (czy jakoś tak). Sprawdź, może jest to problemem też u ciebie.
claudii87, u mnie też wysypywał się w tym momencie.
A jeśli chodzi o te niebieskie wpisy, to fakt, eMule jest przed takim czymś dużo lepiej zabezpieczony.
claudii87, u mnie też wysypywał się w tym momencie.
A jeśli chodzi o te niebieskie wpisy, to fakt, eMule jest przed takim czymś dużo lepiej zabezpieczony.