System nie instaluj

Pomoc dotycząca instalacji systemu
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

&quot pisze:Sprawdzałem na Debianie 32bitowym to ładnie działa, więc płyta uszkodzona na stronie Debiana?
Przesadzasz, gdyby tak było to więcej byłoby tematów o tym.
  • Czy poprawnie pobrałeś obraz iso?
  • Czy sprawdziłeś sumę kontrolną pobranego obrazu (http://cdimage.debian.org/debian-cd/6.0 ... /MD5SUMS)?
  • Czy obraz iso nagrywałeś na płytkę cd z prędkością równą lub mniejszą od 10x (8x)?
  • Czy po nagraniu wykonałeś weryfikację nagrania (nie wszystkie programy do nagrywania posiadają taką opcję)?
  • Pobierz jeszcze raz obraz iso i sprawdź sumę kontrolną. Spróbuj go nagrać na płytce typu CD/RW (są lepszej jakości w stosunku do zwykłych typu CD/R).
Robert007
Beginner

Post autor: Robert007 »

Zajmuję obraz płyty tyle samo.

Nie nagrywałem na płytę, odpaliłem w wirtualnym napędzie. Tak samo odpalam z 32bit.
Ostatnio edytowałem post, opisałem dokładniej.
nonnotus

Post autor: nonnotus »

Czy to było w stylu QEMU? Czy wirtualny napęd DVD? Nie, to nie śledztwo, ponieważ QEMU nie uruchamia obrazów 64Bitowych.
Robert007
Beginner

nonnotus pisze:Czy to było w stylu QEMU? Czy wirtualny napęd DVD? Nie, to nie śledztwo, ponieważ QEMU nie uruchamia obrazów 64Bitowych.
Było to otworzone w ,,Deamon'' oraz też w ,,UltraISO''. Przecież jakby nie odtwarzało to by nawet nie odczytało, że jest to instalator i nie pokazałoby wyboru opcji instalacji.
fnmirk
Senior Member

&quot pisze:Zajmuję obraz płyty tyle samo.
&quot pisze:Było to otworzone w ,,Deamon'' oraz też w ,,UltraISO''. Przecież jakby nie odtwarzało to by nawet nie odczytało, że jest to instalator
Wcześniej zadałem dwa razy pytanie:
&quot pisze:A co Ty właściwie robisz? Na etapie wyboru typu instalacji brak jest jeszcze dostępu do myszki.
Nie dostarczasz wszystkich istotnych informacji. Jak na razie wypisuję się z dalszej dyskusji, szkoda mi czasu.
Robert007
Beginner

fnmirk pisze: Nie dostarczasz wszystkich istotnych informacji. Jak na razie wypisuję się z dalszej dyskusji, szkoda mi czasu.
Może bardziej rozpisz jakie informację potrzebujesz.

Mam takie okno:
Załącznik obrazekbb.jpg nie jest już dostępny
http://img62.imageshack.us/img62/1549/obrazekbb.jpg

Po wybraniu jakiejkolwiek opcji chwile czyta płytę i się zawiesza. Okno nie znika i nie można wybrać nic już.
Załączniki
obrazekbb.jpg
fnmirk
Senior Member

Przeczytaj jeszcze raz cały wątek, łącznie z moją poprzednią wiadomością.
Robert007
Beginner

• Czy poprawnie pobrałeś obraz iso? - Tak, bez problemu
  • Czy sprawdziłeś sumę kontrolną pobranego obrazu (http://cdimage.debian.org/debian-cd/...o-cd/MD5SUMS)? - Tak, jest taka sama.
  • Czy obraz iso nagrywałeś na płytkę cd z prędkością równą lub mniejszą od 10x (8x)? - Nie, odpalam przez program.
  • Czy po nagraniu wykonałeś weryfikację nagrania (nie wszystkie programy do nagrywania posiadają taką opcję)? - Nie, nie nagrywałem płyty w ogóle.
  • Pobierz jeszcze raz obraz iso i sprawdź sumę kontrolną. Spróbuj go nagrać na płytce typu CD/RW (są lepszej jakości w stosunku do zwykłych typu CD/R). - Aktualnie nie mam płyty żadnej wolnej.
A co Ty właściwie robisz? Na etapie wyboru typu instalacji brak jest jeszcze dostępu do myszki.
Wybieram za pomocą klawiszami. Tak wiem nie ma jeszcze myszki.

Nie rozpoczyna instalacji i zostaje te okno:
Załącznik obrazekbb.jpg nie jest już dostępny
Po wyborze klawiszami dowolnego typu instalacji i akceptacji klawiszem "Enter" nic się nie dzieje tylko przyblokuję się i nie można już nic wybierać.
Więcej informacji chyba nie ma co powiedzieć, bo w zasadzie nic się nie dzieje.
Załączniki
obrazekbb.jpg
fnmirk
Senior Member

&quot pisze:Czy to było w stylu QEMU? Czy wirtualny napęd DVD? Nie, to nie śledztwo, ponieważ QEMU nie uruchamia obrazów 64Bitowych.
&quot pisze:Czy obraz iso nagrywałeś na płytkę cd z prędkością równą lub mniejszą od 10x (8x)? - Nie, odpalam przez program.
&quot pisze:Sprawdzałem na Debianie 32bitowym to ładnie działa, więc płyta uszkodzona na stronie Debiana?
A teraz pomyśl.
nonnotus

Post autor: nonnotus »

Czyli rozumiem że robisz tak: masz dwa obrazy iso.
  1. obraz 32Bit,
  2. obraz 64Bit.
Montujesz obraz a. i wszystko działa. Montujesz obraz b. i nie działa. Tak?
ODPOWIEDZ