Po

Masz problemy z siecią bądź internetem? Zapytaj tu
Shakez
Beginner

Post autor: Shakez »

markossx pisze:Można blokować dla konkretnych hostów.

W jaki sposób hosty są identyfikowane? Czy tak jak napisałem przez MAC?
Jedyne co przeskrobałem to to że mają tu szybkie łącze i WEP a nie chcą się "podzielić" :)
Awatar użytkownika
markossx
Beginner

Post autor: markossx »

Może być MAC, może być IP lub kombinacja obydwu. Za pomocą ACL można też blokować bezpośrednio na portach przełącznika.
mariaczi
Member

Post autor: mariaczi »

Shakez pisze:Jedyne co przeskrobałem to to że mają tu szybkie łącze i WEP a nie chcą się "podzielić" :)
Skoro podłączyłeś się nielegalnie, zatem odpowiedzią na Twój problem jest słownik języka polskiego z wyjaśnieniem tego terminu.
fnmirk zapewne uczyni porządek z tym tematem.
Shakez
Beginner

Dziwne bo na oryginalnym MAC adresie jest połączenie bez dostępu do sieci, a po zmianie MAC adresu (00:11:22:33:44:55) nie mogę się nawet połączyć.
markossx pisze:Możliwe jest zrobienie tunelu i wydostanie się na świat :) .
Czy do tunelu potrzebny jest komputer z poza sieci?
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

&quot pisze:Jedyne co przeskrobałem to to że mają tu szybkie łącze i WEP a nie chcą się "podzielić"
Wcale nie muszą się z Tobą dzielić kiedy nie chcą. Takimi wypowiedziami balansujesz na granicy legalności i mariaczi ma rację, a Ty nie musisz na niego krzyczeć, dlatego usunąłem to z Twojej wypowiedzi.

Shakez, teraz powinieneś przedstawić dowód na to, że nie próbujesz się włamać do sieci, inaczej ten temat zostanie zamknięty.
Shakez
Beginner

fnmirk pisze: mariaczi ma rację, a Ty nie musisz na niego krzyczeć, dlatego usunąłem to z Twojej wypowiedzi.
Krzyczeć? Heh przecież "to" nie było nawet zakończone wykrzyknikiem ale niech tam.
Dzięki markossx za pomoc.
Zablokowany