Yampress, już tłumaczę. Chciałem odpalić Counter Strike'a 1.6 i miałem błąd naruszenia ochrony pamięci. Przeczytałem na AppDB z WineHQ, że niektórzy napotykają na ten sam problem z niektórymi wersjami Wine. Postanowiłem sprawdzić najnowszą wersję. Okazało się, że to był mój błąd przez gapiostwo. Zainstalowałem paczkę z repozytorium podanego przez fnmirka w wersji beta 1.3 i problem się powtórzył. W końcu udało mi się wyizolować problem. Niedawno jak instalowałem system omyłkowo nadałem parametr montowania partycji /home w pliku fstab "noexec". Po zmianie parametrów montowania problem zniknął i CS 1.6 chodzi nawet na poprzedniej wersji Wine z repozytorium Debiana. Mój błąd, ale człowiek jest bogatszy w nowe doświadczenie i kolejne repozytorium z paczkami
monolith, to ja podałem to repozytorium a nie fnmirk
Yampress
Co wnoszą nowe wersje, to możesz sobie poczytać na przykład tu: http://source.winehq.org/git/wine.git/? ... wine-1.3.2
Jak widać, nie jest to takie "nic", chociaż faktem jest z kolei, że czasami uda im się coś "zepsuć" i w nowszej wersji nie działa aplikacja, która działała w starszej. Jednak ja uważam, że wine warto mieć w najnowszej dostępnej wersji.