Instalacja aplikacji z Unstable na Testing

Ogólne pytania dotyczące systemu
mlyczek
Junior Member

Post autor: mlyczek »

PhockouS pisze:Potem moge je najzwyczajniej w swiecie usunac ?
Ja bym nie usuwał. Zostawiłbym i te z testing i te z sid'a jeżeli nie chcesz całego systemu zaktualizować do sid'a. Instalowałbym wtedy z tym parametrem -t <wersja>, bo po co za każdym razem gdy chcę coś zainstalować zmieniać wpisy w sources.list i robić update?
PhockouS

Post autor: PhockouS »

Okej , teraz ostatnie pytanie wiazace sie z testing / unsable .

Czy majac repo sida w lennym i aktualizujac system poprzez upgrade bardzo w nim namieszam ?

Nie mam zamiaru robic dist-upgrade , chcialbym tylko uaktualnic niektore wersje pakietow , w tym xfce i PyGTK .
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

PhockouS pisze:Czy majac repo sida w lennym i aktualizujac system poprzez upgrade bardzo w nim namieszam ?
nie. po prostu uaktualnisz sobie system do Sid'a, czyli nie namieszasz dużo ;)

jeśli nie chcesz uaktualniać do Sida, to lepiej będzie jeśli ręcznie uaktualnisz to co chcesz, chociaż ja nie widzę powodów dla którego można nie chcieć Sid'a ;)
PhockouS

Mialem Sida , i jest przy nim bardzo duzo bledow z zaleznosciami i innych pierdol . Narazie postoje przy Lennym . Sid moze potem .
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

PhockouS pisze:Mialem Sida , i jest przy nim bardzo duzo bledow z zaleznosciami i innych pierdol
widoczne miałeś pecha ]/etc/apt/sources.list[/i] najlepiej będzie jeśli po prostu zakomentujesz, żeby w razie jak będziesz znowu potrzebował ich. nie będziesz musiał znowu ich wpisywać.

aloha
PhockouS

Dobra , ostatecznie przenioslem sie na Sida .

Zobaczymy jak nam sie bedzie wspolnie zylo :-)

Temat uwazam za zamkniety , lecz moze sie przydac innym "uzyszkodnikom" ;-d
ODPOWIEDZ