[+] Brak graficznego t

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
Awatar użytkownika
soniak

Post autor: soniak »

Coś mnie podkusiło, żeby wcisnąć Alt +Shift + F1. Nie uwierzycie jakie było moje zdziwienie, kiedy w tej konsoli ujrzałem graficzne tło.
Tak więc nie wiem, czy ja wyszedłem z błędnego założenia, że będę miał graficzny emulator terminala?
Czy to działa tylko pod tą konsolą (no nie wiem jak się wysłowić - chodzi mi o tę, którą mamy po wciśnięciu Alt + Shift)?

Czy w okienkach też to jest możliwe?

Problem rozwiązany w połowie.
Awatar użytkownika
jasiekmarc

Post autor: jasiekmarc »

Oj, to się narobiłeś bez sensu. Condecor służy do ustawienia tła w tty (czyli tryb tekstowy, czyli ctrl + alt + f1 ... f6). W emulatorach terminala, czyli tych okienkowych programach, w których można mieć dostęp do konsoli robi się to dużo prościej. Rozwiązania są specyficzne dla partykularnych programów, ale temat ten nie ma nic wspólnego z fbcondecor i kompilowaniem jądra.
Awatar użytkownika
soniak

Post autor: soniak »

No cóż. Jednak czegoś się nauczyłem. Będę miał graficzną tekstową konsolę. Wszystkim, którzy pomagali mi w tym temacie serdecznie dziękuję.
tmy123
Beginner

Post autor: tmy123 »

A czy istnieje gdzieś paczka "splashutils" dla amd64? Bo w podanych repozytoriach nie ma.
ODPOWIEDZ