¦ciągnąłem nowy obraz (wg naszego forum, tam gdzie jest informacja dla początkujących). Niestety, instalacja startowała (pokazywał się ekran z wyborem opcji), dokonywałem wyboru klawiaturą (bezprzewodową), następowało przejście zgodne z wyborem, ale klawiatura już nie działała. Sprawdzałem to z różnymi (wszystkimi) opcjami wyboru.ArnVaker pisze:Czemu użyłeś obrazu sprzed pół roku? W przypadku wersji testowej to szmat czasu. System który zainstalowałeś to bardziej Lenny niż obecny Squeeze.
Wracając do wcześniejszej rozmowy o dist-upgrade: przerwałem je, po restarcie wznowiłem w trybie tekstowym (przeszedłem parę kreatorów, w tym 3 razy pytał mnie o hasło do MySql). Z moją wiedzą o linux-ie i poziomem angielskiego, akceptowałem wartości domyślne lub sugerowane. Na koniec okazało się, że straciłem X-y. Grub dawał możliwość wyboru jajka, ale przy starym również nie X-y nie startowały.
Pojawiła się więc sytuacja z maja 2009 (ten_wątek), kiedy przechodząc z Lenny do Squeeze utraciłem X-y i tak już pozostało do teraz (przypominam, że mówimy o komputerze dzieci).
Wczoraj w nocy zainstalowałem jeszcze raz Squeeze (z tej płytki, która jest "bardziej" Lenny). Mam X-y. Co robić ? Chyba zostanę przy tym jajku - 2.6.26.1, a co jakiś czas będę próbował instalacji Squeeze z "świeżej" płytki (na dodatkowej partycji). Może w pewnym momencie "zaskoczy".
Co o tym sądzicie ?
pozdrawiam piobad