Sprawdziłbym, ale nie mam żadnej gry... :-P
A co do wine, to w repozytorium Debiana jest już od dawna. Wersje rozwojowe zalegały do tej pory w experimental. Teraz (kilka dni temu) została utworzona paczka wine-unstable, która jest dostępna równolegle ze stabilnym wine.
>>wine<<
>>wine-unstable<<
Nie wiem czemu więcej waży, ale to tylko 5MB różnicy, nie czepiajmy się... Osobiście odnoszę wrażenie, że wine z "naszego" repozytorium działa żwawiej niż te monolityczne paczki. Zawsze wolałem wine z repozytorium experimental niż to z lamaresh. Teraz zainstalowałem wine-unstable i też działa bez żadnego problemu.
Zepsute ia32-libs w Squeeze
Być może normalne, z tym że wine z repozytorium ubuntu działa bez zarzutu.
Mam zainstalowane lib32nss-mdns, co do libnss-mdns to zrobiłem jakiś błąd w wyszukiwarce i jak mi nie znalazło myślałem że to ta sama biblioteka co lib32nss. Sprawdziłem w takiej konfiguracji jak napisałeś i też nie chce się uruchomić, tym razem z innym błędem:
Miałem to samo po aktualizacji ia32-libs przy wine ubuntowym i zwykła reinstalacja wystarczyła, natomiast tu nie daje żadnego efektu. Wydaje mi się że właśnie w tej bibliotece nadal leży problem.
Mam zainstalowane lib32nss-mdns, co do libnss-mdns to zrobiłem jakiś błąd w wyszukiwarce i jak mi nie znalazło myślałem że to ta sama biblioteka co lib32nss. Sprawdziłem w takiej konfiguracji jak napisałeś i też nie chce się uruchomić, tym razem z innym błędem:
Kod: Zaznacz cały
/usr/lib/i486-linux-gnu/wine/wine.bin: error while loading shared libraries: libwine.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
Fakt, po zainstalowaniu libnss-mdns u mnie też nie działa, ale bez niego jest w porządku. Rzeczywiście coś było na rzeczy z tym błędem który podałeś (zgłoszenie błędu), ale u mnie on nie wystąpił. Masz libc6 i libc6-i386 w najnowszych wersjach?
$ dpkg -l |grep libc6
ii libc6 2.9-24 GNU C Library: Shared libraries
ii libc6-dev 2.9-24 GNU C Library: Development Libraries and Hea
ii libc6-i386 2.9-24 GNU C Library: 32-bit shared libraries for A
$ dpkg -l |grep libc6
ii libc6 2.9-23 GNU C Library: Shared libraries
ii libc6-dev 2.9-23 GNU C Library: Development Libraries and Hea
ii libc6-i386 2.9-23 GNU C Library: 32-bit shared libraries for A