Tzn. nie do końca, miałem na laptopie Widnowsa Vistę, zainstalowałem paragon partition i zrobiłem dwie partycje rozszerzone, bo dwie logiczne już miałem. Na jednej rozszerzonej zrobiłem logiczne dla Linuksów. Drugą podzieliłem na dwie logiczne ntfs i właśnie na jednej zainstalowałem Windows 2003, więc co mam teraz zrobić żeby to przywrócić?
janowskm pisze:zainstalowalem paragon partition i zrobilem 2 partycje rozszerzone bo 2 logiczne juz miałem na jednej rozszerzonej porobiłem logiczne dla linuksow, w druga podzielilem na 2 logiczne ntfs i własnie na jednej zainstalowalem win2003
Nie da się tego zrobić, na dysku może być tylko jedna partycja rozszerzona.
Strasznie zamieszałeś tym programem.
janowskm pisze:więc co mam teraz zrobić żeby to przywrócić?
Moją opinię już znasz, nie będę pisał w kółko tego samego.
Masz rację można jedną partycję rozszerzoną, bo była jedna i na niej były logiczne pod Linuksy i jedna ntfs gdzie zainstalowałem Windows 2003 czyli najwidoczniej zrobił z niej partycję podstawową, ale to była partycja stworzona programem paragon partition, a nie instalatorem Windowsa? Czyli jakby zrobił to bez mojej wiedzy?
Windowsa nie da się zainstalować na partycji innej niż podstawowa (chyba, że masz już innego Windowsa). Jeśli to rzeczywiście instalator tak namieszał, to dziwna sprawa. Nie spotkałem się jeszcze z taką sytuacją - co najwyżej odmawiał instalacji.