Problem z wyborem laptopa - prosz
Witam
Stanąłem przed problemem wybrania laptopa dla córki. Najważniejsze dla mnie i w pierwszej kolejności to solidny i niezawodny sprzęt, możecie mi poradzić jakiej marki laptopy powinienem brać pod uwagę. Jakoś nie mam zaufania do tych wszystkich reklam i rankingów.
Dobrze by oczywiście było żeby z Debianem też sobie bez problemu radził choć to pewno będzie drugi system na dysku (ech ta szkoła).
Proszę więc wszystkich którzy w tym już jakieś doświadczenie mają o radę.
Jurek
Stanąłem przed problemem wybrania laptopa dla córki. Najważniejsze dla mnie i w pierwszej kolejności to solidny i niezawodny sprzęt, możecie mi poradzić jakiej marki laptopy powinienem brać pod uwagę. Jakoś nie mam zaufania do tych wszystkich reklam i rankingów.
Dobrze by oczywiście było żeby z Debianem też sobie bez problemu radził choć to pewno będzie drugi system na dysku (ech ta szkoła).
Proszę więc wszystkich którzy w tym już jakieś doświadczenie mają o radę.
Jurek
-
- Senior Member
1100 pln za staroć. Mam Asus K70AC z 17.3" wyświetlaczem, 250GB HDD, ATI Radeon HD3200+512MB, 2GB RAM za 1999,- pln brutto. Wybór zawsze należy do użytkownika. Jednak, jeśli już miałbym polecać używane, to IBM T4x. Wyjdzie na to samo, a dodatkowo jest kupa oprogramowania wspierającego te komputery.
Inna sprawa, że temat już stary i wątpię, by odpowiedź na niego cokolwiek pomogła.
Inna sprawa, że temat już stary i wątpię, by odpowiedź na niego cokolwiek pomogła.
Niestety na Della mnie nie stać. Trochę za późno z pytaniem do Was się zwróciłem musiałem sam dokonać wyboru (urodziny i ostatni dzień dziecka) kupiłem Asusa model:
http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=52926#
Córce się bardzo podoba ale jak będzie z jakością i trwałością to się dopiero przekonam. Może już ktoś z Was miał z tym produktem kontakt i może coś więcej powiedzieć?
Jurek
http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=52926#
Córce się bardzo podoba ale jak będzie z jakością i trwałością to się dopiero przekonam. Może już ktoś z Was miał z tym produktem kontakt i może coś więcej powiedzieć?
Jurek
A ja mam MSI GX-610, od dwóch lat korzystam na nim z Linuksa - najpierw Ubuntu ostatnio Sid. Problemów zero, sprzęt rozpoznawany poprawnie, responsywność dużo lepsza niż na Windowsie Viście i Windowsie XP, którego nie lubi. Jakość wykonania bardzo dobra, sporo akcesoriów w zestawie. Jeśli idzie o polecane przez kogoś Toshiby, to w ciągu ostatniego roku było u mnie na serwisie kilkadziesiąt sztuk, niby żadne poważne awarie, a problematyczne. Toshiby, szczególnie te tańsze są wykonane z kiepskiego plastiku, a błyszcząca i śliska klawiatura nie nadaje się do normalnego użytku - palce zjeżdżają na krawędziach klawiszy, cała klawiatura mocno się ugina.