Ok już zrobione dane się kopiują teraz kolejne chyba już ostatnie pytanie...pobrałem wersce I386 a mój procek to sempron 2800+ 64bit. Czy powinienem na tym instalować wersje AMD64? duża jest różnica w szybkości bo domyślam sie że własnie o szybkość tu chodzi?
Sniff pisze:Ok już zrobione dane się kopiują teraz kolejne chyba już ostatnie pytanie...pobrałem wersce I386 a mój procek to sempron 2800+ 64bit. Czy powinienem na tym instalować wersje AMD64? duża jest różnica w szybkości bo domyślam sie że własnie o szybkość tu chodzi?
to zależy co chcesz osiągnąć, bo amd64 jest szybsze, ale dopiero teraz zostało oficjalnie wspierane, więc czasami mogą występować problemy, ale z tego co wiem to nie zbyt poważne (np nie będziesz miał wyświetlanych reklam
i386 jest wspierane od bardzo dawna, więc problemów jako takich z architekturą nie ma, ale za to ta architektura jest wolniejsza.
[quote="velmafia"]
to zależy co chcesz osiągnąć, bo amd64 jest szybsze, ale dopiero teraz zostało oficjalnie wspierane, więc czasami mogą występować problemy, ale z tego co wiem to nie zbyt poważne (np nie będziesz miał wyświetlanych reklam ]
Problemów żadnych nie ma - flasha tez idzie zainstalować
velmafia pisze:
to zależy co chcesz osiągnąć, bo amd64 jest szybsze, ale dopiero teraz zostało oficjalnie wspierane, więc czasami mogą występować problemy, ale z tego co wiem to nie zbyt poważne (np nie będziesz miał wyświetlanych reklam ]
Problemów żadnych nie ma - flasha tez idzie zainstalować
nie mówię o problemach z systemem, ale z poszczególnymi aplikacjami, a to że da się je rozwiązać inną metodą niż standardową, świadczy że to są problemy, ale dlatego napisałem że "nie zbyt poważne".
btw. mi nie musisz mówić o braku problemów z x86_64 bo miałem już taki system rok temu (FC4/5) :P
piszę tylko żeby nie było potem niedomówień
Ok zostaje przy I386 bo nie chce ściagać na nowo wszystkiego czy jest jakać opcja na to żeby płyty były montowane automatycznie w debianie mam wersje XFCE...
Sniff pisze:Ok zostaje przy I386 bo nie chce ściagać na nowo wszystkiego czy jest jakać opcja na to żeby płyty były montowane automatycznie w debianie mam wersje XFCE...