[+] Problem z odinstalowaniem pakietu Postgresql
Dodanie katalogu postgresql-common nie pomogło więc pozostaje wywalić /var/lib/dpkg/info/postgresql-8.3.prerm.
Może to pomoże?
[Dodano: 2009-03-30, 15:48]
Nie mogę usunąć bo otrzymuję informację brak dostępu do pliku postgresql-8.3.conffiles.
Może to jest przyczyna problemów?
[Dodano: 2009-03-30, 15:49]
Poprawka, do żadnego pliku nie mam dostępu.
Może to pomoże?
[Dodano: 2009-03-30, 15:48]
Nie mogę usunąć bo otrzymuję informację brak dostępu do pliku postgresql-8.3.conffiles.
Może to jest przyczyna problemów?
[Dodano: 2009-03-30, 15:49]
Poprawka, do żadnego pliku nie mam dostępu.
-
ArnVaker
Kod: Zaznacz cały
maintscripts-functionsKod: Zaznacz cały
postgresql-client-commonKod: Zaznacz cały
maintscripts-functionsSkopiować:
maintscripts-functionsKod: Zaznacz cały
/usr/share/postgresql-common/Witam.
Potrzebuję odinstalować program postgresql, ale niestety nic nie działa. Próbowałem już z:
Za każdym razem otrzymuję komunikat Przerwane, tj. dostaję wykaz pakietów jakie będą odinstalowane (jest ich 10), a po potwierdzeniu, informacje, że: Przerwane.
Jakieś sugestie? Nie chcę aktualizować pakietów, tylko je usunąć.
Pozdrawiam.
Darek
Potrzebuję odinstalować program postgresql, ale niestety nic nie działa. Próbowałem już z:
apt-get remove postgresql*
apt-get -f autoremove postgresql*
apt-get remove postgresql* --force-yes
apt-get remove postgresql* --purge
Jakieś sugestie? Nie chcę aktualizować pakietów, tylko je usunąć.
Pozdrawiam.
Darek
Cały komunikat to: Przerwane
Doszedłem dlaczego pojawiał się ten komunikat. Otóż, próbowałem odinstalować pakiet łącząc się zdalnie po protokole ssh z serwerem. Działając bezpośrednio na serwerze, wszystko działało tak jak powinno. Oczywiście wcześniej zdążyłem przeinstalować Debiana (była to świeża instalacja, którą dopiero konfigurowałem, tak więc mogłem sobie na to pozwolić), gdzie po ponownym zainstalowaniu, reakcje na próby instalacji pakietów były identyczne. Teraz wiem, że zdalnie mogę zrobić prawie wszystko, prawie, czyli nie mogę instalować ani odinstalować pakietów.
Pozdrawiam
Darek
Doszedłem dlaczego pojawiał się ten komunikat. Otóż, próbowałem odinstalować pakiet łącząc się zdalnie po protokole ssh z serwerem. Działając bezpośrednio na serwerze, wszystko działało tak jak powinno. Oczywiście wcześniej zdążyłem przeinstalować Debiana (była to świeża instalacja, którą dopiero konfigurowałem, tak więc mogłem sobie na to pozwolić), gdzie po ponownym zainstalowaniu, reakcje na próby instalacji pakietów były identyczne. Teraz wiem, że zdalnie mogę zrobić prawie wszystko, prawie, czyli nie mogę instalować ani odinstalować pakietów.
Pozdrawiam
Darek