Co mam powiedzie

Wszystko Off Topic
borlus
Beginner

Post autor: borlus »

lis6502 nie mam nawet zamiaru patrzeń na ich stronie, ale to chyba logiczne - takich warunków za taką cenę w TP nie dostaniesz... ;-)
Awatar użytkownika
lis6502
Member

Post autor: lis6502 »

W ogóle teraz tak mi się skojarzyło że tak czy tak będę musiał płacić 'koszty utrzymania łącza', które pokrywa abonament. Naah, budzigniew dzięki za pomysł, ale nie fatyguj się.
borlus
Beginner

Oj, ale dzierżawa łączy nie jest równa abonamentowi... Dwadzieścia parę złotych o ile się nie mylę...
Awatar użytkownika
lis6502
Member

Mnie w telepunkcie konsultant powiedział że +- 55 pln <-koszty utrzymania łącza, że mam kabelek i jest w nim 'piiip' ^^ i abonament normalnie.
budzigniew

Post autor: budzigniew »

Po zawieszeniu telefonu coś koło 30,-. A "pakiet bezpieczeństwa TP" można odblokować, wystarczy chyba pójść do telepunktu.

A tak w ogóle, to sam kiedyś korzystałem z osiedlówki, ale po licznych telefonach do admina stwierdziłem, że wolę trochę dopłacić, ale przynajmniej mieć pewne łącze.

Dodane:
strona Gimpa już działa :)
Awatar użytkownika
lis6502
Member

Pewnie że fajnie mieć pewne łącze, ale w moich warunkach mam dwie osiedlówki lub Neo, a jakoś nie kwapię się do rozwiązań TP. W grę wchodziło jeszcze Tele5, ale po tych przekrętach z płatnościami zwątpiłem; do tego znowu trzeba doliczyć koszty utrzymania linii. Myślałem jeszcze nad jakimiś blueconnectami czy innym Iplusem (z powodzeniem korzystam z tego ostatniego na handheldzie), ale znowu w ofertach z Ery (tak samo jak z TP) masz limit, po którym transfer zwalnia do żółwich wartości. Nie jestem jakimś specjalnym piratem, ale czasem lubię zassać film - w końcu moja dama zasługuje na najlepsze filmy w kinie ^^.

Po zawieszeniu telefonu cos kolo 30,-
Ceny się różnią w zależności od okolicy, czy gościu z Telepunktu zobaczył we mnie noob'a i wcisnął kit?
borlus
Beginner

Na tej stronie jest napisane:
Miesięczny koszt utrzymania łącza w przypadku neostrady bez abonamentu telefonicznego Telekomunikacja ustaliła na 36,60 zł miesięcznie.
Ale nie wiadomo ile w tym prawdy... Inna kwestia, ze to Ci się chyba mało opłaca.
yantar
Member

Post autor: yantar »

Bez telefonu oplata za obsluge linii neostrady to 36,60 w TP z aktualnego cennika. Oplaci sie tylko przy laczu powyzej 2Mbps jak sie ktos sklada na to do spolki.
Ogolnie jako lacze neostrada jest bardzo dobra moim zdaniem. Niestety niezyciowe sa tylko warunki umowy i calkowity brak jakiejkolwiek elastycznosci. Nie ma nawet zadnego pakietu lojalnosciowego, ze lepiej czasem jest zakonczyc umowe, odczekac dzien i podpisac ja na nowo niz przedluzac. Centrala TP jest totalnie glucha nawet na monity obslugi klienta (mialem okazje porozmawiac spokojniej z kobieta z obslugi, ktora sama na tym traci bo nie ma co zaproponowac klientom poza sztywne warunki wiec klienci ida gdzie indziej jak maja okazje).
Sam probowalem, pod koniec roku przedluzyc umowe tylko na 6-mcy bo nie wiedzialem czy bede dalej w obecnym lokalu, a numeru telefonu przeniesc nie moge. Zwyczajnie sie nie da i juz, choc roznica w tym wypadku dla TP zadna. Przez to, ze nie moglem podpisac krotszej umowy musialem zrezygnowac z wziecia neo 2Mbps i pozostac na starej 1Mbps.
giaur
Member

Post autor: giaur »

Neostrada jest dobra pod wzgledem technicznym - mam tu na mysli bezawaryjnosc i zgodnosc uslugi z umowa. Mialem neostrade 512 i faktycznie zawsze te 512/160 było - nigdy ani mniej ani więcej.
Awarie - bodajże 3 czy 4 w ciągu 3 lat, nie dłużej niż na 1 dzień, więc pod tym względem nie jest źle.

Aktualnie za to mam u siebie 6 MBit za 30 zł bez żadnych limitów. W takim wypadku dokupiony transfer 100 GB na Rapidshare starcza mi na mniej niz tydzien :-P
A ostatnio, po okolo godzinnej przerwie w dostawie internetu (okolo 20 internet wrocil) az do rana mialem gratis łącze 30 MBit - naprawili dopiero rano nastepnego dnia:P Nie wspomne juz o tym, ze umowa jest podpisana na 1 MBit
ODPOWIEDZ