fnmirk pisze:I jeżeli to wiedziałeś, jak teraz o tym wspominasz to nie wykazałeś się spostrzegawczością komentując to w taki sposób teraz i wcześniej.
Powtarzam, ja pytania nie zadałem, bo odpowiedź na nie znam. Skomentowałem Twoją reakcję, a nie samo pytanie. Chodziło mi o to, że zadałeś pytanie, znając odpowiedź, co mija się z celem, bo łatwiej jest czyjąś wypowiedź sprostować, niż prowadzić dialog czy aby na pewno jest tak i tak. Wiesz dlaczego tak uważam? Nie bez powodu w regulaminach są punkty, aby najpierw szukać, a potem zadawać pytania. Stosujemy to aby zaoszczędzić swój czas jak i innych. Dlaczego więc mamy wdawać się w nie potrzebne dyskusje skoro możemy podać szybko jasną odpowiedź? I właśnie tego dotyczył mój komentarz.
fnmirk pisze:Pytanie było po to i po to są pytania aby uzyskać informacje. Rozwój różnych dziedzin następuje tak szybko, że zawsze mogą się pojawić nowe wieści.
Jak więc widzisz po postach, nie zawsze każde pytanie jest dobre (szczególnie wtedy, gdy znamy na nie odpowiedź), bo sam dawidmo stwierdził, że "dawno dawno temu" miał ten problem.
fnmirk pisze:W istniejącym temacie zadawać może pytanie każdy. Tak samo jak każdy może odpowiadać. Nie jesteś jedynym właścicielem wątku. Dodatkowe pytanie w temacie nie zawsze musi być skierowane do autora.
Nigdzie nie zabroniłem pytać. Nigdzie nie napisałem, że jestem właścicielem wątku. Pytać każdy może, bo od tego są fora aby pomagać. Ale zadawać pytania na które odpowiedzi nie znamy ]Rozpocząłeś niepotrzebnie taką dyskusję.[/quote]
Rozpocząłem, ponieważ zdziwiło mnie podejście niektórych ludzi do innych osób. Sam pomagałem ludziom na pewnym forum, w wielu problemach na które odpowiedź znałem i mimo, że było wiele przypadków, gdzie zadawane były pytania które gdzieś już były rozwiązane, to podawałem odpowiedź i link do konkretnego tematu. Bo nie zawsze "tamto" rozwiązanie będzie idealne dla tego kogoś (zależy też o co pytamy). W tej chwili zaczynam swoją przygodę z linuxem i nie znam się na wielu rzeczach z nim związanych...
fnmirk pisze:Odnośnie tego pytania to zajrzyj do tego tematu:(...)
Zauważyłeś jakie pytanie zadałem? W tym temacie nie ma na nie odpowiedzi, jedynie są instrukcje jak montować i odmontować różne urządzenia itp. Tak tak, pewnie zaraz będzie post, że jeżeli nie zamontowałoby mi partycji, to wchodzę sobie w ten temat i wszystko ładnie mam opisane jak co zrobić. Ale jak już pisałem, pomagając starałem się pomóc, a nie odsyłać tylko do tematów. Dziękuję lis6502-owi za odpowiedź w sprawie montowania partycji ;)
Dziękuję wszystkim za pomoc i przepraszam tych których uraziłem czymkolwiek - nie było to zamierzone (sama "sprzeczka" też nie była zamierzona ;)).