Nie wiem czy widać, ale piszę z przeglądarki links.
Po instalacji zamkniętych sterowników ati (choć tutaj wszystko wydawało się w porządku:
Kod: Zaznacz cały
direct rendering byl YES
glxgears
A także po wykonaniu kilku kroków z działu FAQ o przyspieszaniu systemu.
Wykonałem kilku poleceń dotyczących zapisywania do pamięci podręcznej plików przy starcie systemu, a także ,,boot-sequence'' bodajże oraz DASH.
Wykonałem wszystkie kroki poradnika oprócz pierwszego - nie wyłączałem żadnej z usług, nawet nie próbowałem tego polecenia.
System nie uruchamia się.
Wygląda to tak:
£aduje się grub, wybieram dystrybucję, wszystko wygląda w porządku aż do momentu kiedy to całe zapisywania do pamięci podręcznej zaczyna pracę.
Pojawia się komunikat (nie pamiętam jaki - w każdym razie nie z żadnym błędem, po prostu informacja że cache się zaczyna tworzyć) dysk sobie mieli, mieli mieli, później przeleci troszkę tekstu i jakby w momencie, w którym powinien się pojawić menedżer logowania mam kompletnie czarny ekran.
Nie widzę kursora, system na nic nie reaguje.
Jedyna rada aby odżył to reset i uruchomienie z CD.
Aktualnie jestem w powłoce z trybu ,,RESCUE MODE''.
Nie mam pojęcia co zrobić, spróbuję jeszcze za chwilę edycji pliku /etc/X11/xorg.conf i w sekcji ,,driver'' wpiszę ,,vesa''.
dpkg-reconfigure xserver-xorg
Szczerze się przyznam że jestem laikiem w tych sprawach, więc chciałbym (o ile macie ochotę i czas) prowadzenia mnie nawet za rączkę.
Nie chciałbym przechodzić przez proces instalacji po raz kolejny, a też nie mam pojęcia co powinienem zrobić?
Liczę na wszelką pomoc, z góry wielkie podziękowania.