[+] zainstalowa

Pomoc dotycząca instalacji systemu
azazel1911

[+] zainstalowałem Lennego i nie działa

Post autor: azazel1911 »

Dobrze, po problemach ze Squeeze zainstalowałem Siduxa, Postanowiłem jak niektórzy mi radzili zainstalować Lennego. A potem aktualizacje do wersji testowej zrobić. Odpuściłem sobie Ext4 o KDE4. Zainstalowałem Lenny AMD64 z KDE3.5. Instalacja przebiegła bez problemów. Ale ten system po instalacji się nie uruchamia? To znaczy pojawia się ekran logowania, wpisuję swoją nazwę użytkownika i hasło, enter no i widzę taką dziwną tapetę niebieską i nic się nie dzieje. Nie pojawia się nic, tylko ta niebieska tapeta i nic więcej. A jak nacisnę prawy przycisk myszy to pojawia się coś podobne do menu wyglądające jak ze średniowiecza. No i co teraz?
Awatar użytkownika
Redhead
Junior Member

Re: zainstalowałem Lennego i nie działa

Post autor: Redhead »

azazel1911 pisze:No i co teraz?
Teraz daj sobie spokój z Linuksem i idź do szkoły się edukować, bo poziom twojej wypowiedzi mówi, że masz spore braki. Woła o pomstę do nieba.
Awatar użytkownika
iria
Junior Member

Post autor: iria »

Ciekawym jest, że post napisał spod Debiana na £asicy. To livecd, czy po prostu za dużo małych kotków zjadłeś i masz zwidy?
azazel1911

iria pisze:Ciekawym jest, że post napisał spod Debiana na £asicy. To livecd, czy po prostu za dużo małych kotków zjadłeś i masz zwidy?
A co ma piernik do wiatraka? Mam na starym komputerze Lennego i386 z XFCE i używam go na co dzień. I nie miałem żadnych problemów z instalacją i konfiguracją go! A teraz chcę zainstalować i próbuję to zrobić od kilku dni Debiana na laptopie. Tylko że ten system się nie chce zainstalować bo albo obrazy iso wersji testowej mają błędy albo tak jak teraz Lennego zainstalowałem i nie działa.
Awatar użytkownika
iria
Junior Member

Może któryś z kumpli opetał Ci laptopa, to podobno częste u Was.

Mąkę chłopie, mąkę!
azazel1911

iria pisze:Może któryś z kumpli opętał Ci laptopa, to podobno częste u Was.

Mąkę chłopie, mąkę!
Jaką mąkę? Po co mi mąka? O co tobie chodzi z tą mąką?

Uważaj bo Ci się mogę ja albo któryś z moich kumpli przyśnić w nocy i się zlejesz w łózko ze strachu.

Jakieś pomysły może dlaczego system nie uruchamia się?
Awatar użytkownika
iria
Junior Member

Pytałeś co ma piernik do wiatraka, to Ci odpowiedziałem. ;-)

Nie wiem jak Tobie, ale mi nie śnią się mali chłopcy.

Oczywiście, że mamy pomysły dlaczego system nie działa. Ale podałeś tyle konkretów, że nie możemy sprecyzować.
azazel1911

iria pisze: Nie wiem jak Tobie, ale mi nie śnią się mali chłopcy.
Rozumiem przez to że śnią Ci się wyłącznie duzi chłopcy? :mrgreen:
Oczywiście, że mamy pomysły dlaczego system nie działa. Ale podałeś tyle konkretów, że nie możemy sprecyzować.
Może byś się podzielił swoją wiedzą? A co byś chciał za konkrety wiedzieć? Jak już napisałem, pojawia się ekran logowania, podaję nazwę użytkownika i hasło, wciskam enter i nic. Wyświetla się jedynie tapeta i kursor którym można sobie pojeździć a jak nacisnę prawy przycisk myszy to pokazuje się takie dziwne coś wyglądające jak jakieś menu.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

azazel1911 pisze:Jak już napisałem, pojawia się ekran logowania, podaję nazwę użytkownika i hasło, wciskam enter i nic. Wyświetla się jedynie tapeta i kursor którym można sobie pojeździć a jak nacisnę prawy przycisk myszy to pokazuje się takie dziwne coś wyglądające jak jakieś menu.
Napisałem coś w pierwszym moim poście i nie będę się powtarzał.

Ale pomyśl: skoro działa kursor myszy, masz jakieś menu pod prawym klawiszem myszy, jest szare tło. Oznacza to, że jednak coś się zainstalowało a ten Debian taki zły nie jest. W Linuksie są dostępne różne środowiska graficzne, nie tylko Gnome czy KDE. Zainstalowałeś jakieś lekkie środowisko graficzne - może Openboksa?

Zamiast narzekać, zerknij do odpowiedniego działu na forum i po nawiązaniu połączenia z internetem, zaktualizuj system.

http://debian.linux.pl/viewtopic.php?p=89342#89342
sigo
Junior Member

Post autor: sigo »

Przestańmy karmić trolla, dopóki nie zacznie się (przynajmniej) starać pisać poprawnie.
ODPOWIEDZ