Witam. Chciałem skompilować amaroka 2.1, ten z repozytorium experimental zgłaszał mi błąd żeby ponownie kompilować go. No i podczas budowania informuje mnie, że brakuje:
Pobierasz zgodnie z powyższym przykładem źródła amaroka (zamiast alsy) z repozytorium Debiana (dla swojej wersji systemu) i sprawdzasz system z wykorzystaniem narzędzi do budowy pakietów. Jeżeli zbudujesz pakiet bez żadnych dodatkowych opcji to i wykonasz kompilację tradycyjnym sposobem.
fnmirk pisze:
Pobierasz zgodnie z powyższym przykładem źródła amaroka (zamiast alsy) z repozytorium Debiana (dla swojej wersji systemu) i sprawdzasz system z wykorzystaniem narzędzi do budowy pakietów. Jeżeli zbudujesz pakiet bez żadnych dodatkowych opcji to i wykonasz kompilację tradycyjnym sposobem.
dhcppc0:/home/karolp1993/amarok# apt-get -t experimental source amarok
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
E: Nie udało się odnaleźć źródła dla pakietu amarok
Bo normalnie pobiera 1.4, a mi chodzi o 2.1. darkwater Pakiet doinstalowałem, ale nie pomogło
GIGABYTE, sprawdź system na tym co masz w repozytorium i spróbuj zbudować paczkę z wersji 1.4, aby w systemie znalazły się wszystkie programy potrzebne do kompilacji. Zbudowanej paczki nie musisz instalować. Spokojnie można usunąć łącznie z pobranymi źródłami i katalogami tymczasowymi. Nie powoduje to żadnych komplikacji. Przeznacz na to jeden pusty katalog, który spokojnie możesz po wszystkim usunąć. Jak zbudujesz paczkę z wersji 1.4 bez błędów to później, mając przygotowany system, kompiluj amaroka w wersji jakiej Ci się żywnie podoba. ¬ródła nawet pobierz ręcznie.
fnmirk pisze:GIGABYTE, sprawdź system na tym co masz w repozytorium i spróbuj zbudować paczkę z wersji 1.4, aby w systemie znalazły się wszystkie programy potrzebne do kompilacji. Zbudowanej paczki nie musisz instalować. Spokojnie można usunąć łącznie z pobranymi źródłami i katalogami tymczasowymi. Nie powoduje to żadnych komplikacji. Przeznacz na to jeden pusty katalog, który spokojnie możesz po wszystkim usunąć. Jak zbudujesz paczkę z wersji 1.4 bez błędów to później, mając przygotowany system, kompiluj amaroka w wersji jakiej Ci się żywnie podoba. ¬ródła nawet pobierz ręcznie.
tail: nie można otworzyć `debian/changelog' do czytania: Nie ma takiego pliku ani katalogu
dpkg-buildpackage: błąd: tail na debian/changelog zwrócił status błędu 1
Poinstalowały się wszystkie paczki potrzebne do budowy pakiety, ale podczas kompilacji i tak wywala ten sam błąd.
#flashplugin-nonfree
deb [url]http://repo.dug.net.pl/dfr/[/url] etch main contrib
# deb cdrom:[Debian GNU/Linux testing _Squeeze_ - Official Snapshot i386 NETINST Binary-1 20090531-09:43]/ squeeze main
#deb cdrom:[Debian GNU/Linux testing _Squeeze_ - Official Snapshot i386 NETINST Binary-1 20090531-09:43]/ squeeze main
#~~~~~~Sid~~~~~~#
deb [url]ftp://ftp.pl.debian.org/debian/[/url] sid main non-free contrib
deb-src [url]ftp://ftp.pl.debian.org/debian/[/url] sid main non-free contrib
deb [url]http://ftp.debian.org/debian[/url] experimental main
#~~~~~~Debian-multimedia~~~~~~#
deb [url]http://www.debian-multimedia.org[/url] sid main