Domy
W fillezilli ma ustawienie domyślnego edytora ta środkowa opcja.
Coś czuje że nie jest to zwykły problem. I nic na to nie wskóramy bo nawet jeżeli uda się zmusić linuxa aby domyślnie było gphpedit to i tak nie zmienimy tego aby odpalał program notepad++ przez wine. Poszukam sobie innego edytora który będzie dało się skonfigurować bezpośrednio w w fillezilii, no chyba że masz jakiś pomysł jeszcze.
Coś czuje że nie jest to zwykły problem. I nic na to nie wskóramy bo nawet jeżeli uda się zmusić linuxa aby domyślnie było gphpedit to i tak nie zmienimy tego aby odpalał program notepad++ przez wine. Poszukam sobie innego edytora który będzie dało się skonfigurować bezpośrednio w w fillezilii, no chyba że masz jakiś pomysł jeszcze.
Jeśli pliki normalnie(nie za pomocą FileZilli) otwierają się domyślnym edytorze, to FileZilla szfankuje.
Zrób skrypt w BASHU, który będzie uruchamiał ci ten windowsowski NotePad++, zapisz go w jakimś pliku, daj mu uprawnienia, żeby był wykonywalny. W FZ ustaw opcję "własny edytor tesktowy" i daj ścieżkę do tego skryptu w BASHU.
Zrób skrypt w BASHU, który będzie uruchamiał ci ten windowsowski NotePad++, zapisz go w jakimś pliku, daj mu uprawnienia, żeby był wykonywalny. W FZ ustaw opcję "własny edytor tesktowy" i daj ścieżkę do tego skryptu w BASHU.
Robiłem tak i nie działało, a jak si ę robi aby plik był wykonywalny, ja zrobiłem tak:godlark pisze:Jeśli pliki normalnie(nie za pomocą FileZilli) otwierają się domyślnym edytorze, to FileZilla szfankuje.
i po kliknięciu w plik odpala się program, ale jak podaję ścieżkę w fillezilli to już nie, nawet jak wpiszę w terminalu ścieżkę to mi się odpala.#!/bin/bash
env WINEPREFIX="/home/login/.wine" wine "C:\Program Files\Notepad++\notepad++.exe"